Çiçek Sepeti Popcorn Motif Yapımı

Merhaba Değerli Örgü Severler Bu gün sizlere keyifle örebileceğiniz çiçek sepeti popcorn motif yapımı nı anlatmak istedim. Bu motifi istediğiniz her yerde kullanabilirsiniz.

Çiçek Sepeti Popcorn Motif Yapımı Videolu Anlatım

Çiçek Sepeti Popcorn Motifinin Yapılışı

Motife her zamanki gibi sihirli yuvarlakla başlıyoruz. Sihirli yuvarlağın içerisine on iki adet ikili tırabzan yapıyoruz. İkinci sırada Her bir tırabzan üzerine ikişer tane ikili tırabzan örüyoruz ve her altı ikili tırabzan arasına iki adet zincir çekiyoruz. Sonraki sıralarda da yine kenarlarda her iki taraftan ikişer arttırma yapıp var olan tırabzanların tepesine birer tırabzan örüyoruz. Dördüncü sırada ise köşe zincirlerine beş adet tırabzan örüyoruz ve göbek kısmını bitiriyoruz.

cicek-sepeti-popcorn-motif-yapimi
Çiçek Sepeti Popcorn Motif Yapımı

İkinci rengimiz yeşil ile sıkı iğne yaparak sırayı bitiriyoruz. Bir sonraki işlemimiz popcornlardan oluşan çiçek sepetlerini yapmak. Sıkı iğne olarak yaptığımız sırada uzun sıkı iğnelerin tepesine popcornları yapıyoruz. İlk sırada beş adet kabartmalı popcorn, ikinci de dört adet ve üçüncüde üç adet popcorn yaparak sepeti bitiriyoruz. Popcornlarımızı yaparkenaynı noktaya dört adet ikili tırabzan yapıp geri dönüp ilk tırabzanın başına sıkı iğne batıp iki zincirle sonraki popcorna geçiyoruz. Her bir köşeye çiçek sepeti görünümünde kabartmalı desenimizi örüp zemin renginin örülmesi işlemine geçiyoruz.

Her bir çiçek sepetinin arasında bulunan altı adet ikili tırabzanların kenarlardaki birer tanesine batmayıp ortadaki dört tanesinin her birine birer tane ikili tırabzan örüyoruz. kenarda arttırma işlemi yapabilmek için iki zincir çekip ilk sora kabartmaların ilkinin tepesine sıkı iğne ile batıyoruz. Sonraki sepetlerin arasına geçebilmek için arkadan zincir çekerek ve gizli batış yaparak ikinci araya geçiyoruz ve aynı işlemi sıra bitene kadar tekrarlıyoruz. Sonraki sırada her bir tırabzan tepesine birer tırabzan batıyoruz ve iki zincirin üzerine her iki kenarda da ikişer adet ikili tırabzan örüyoruz. sırayı bitiriyoruz. Popcornların aralarını doldurduktan sonra köşeleri oluşturup motifimizi kareye çeviriyoruz.

Zemin örgü bittikten sonra motif birleştirmeye geçiyoruz. Motif birleştirmelerimizin düzgün olması için özellikle son sıradaki tırabzanlarımızın eşit olmasına dikkat etmeliyiz.

Motifleri birleştirmek için tıklayınız

İnstagramda @crochet.orgu_evi takip edebilirsiniz

Not : Çiçek sepeti popcorn motif yapımı videosu tamamen bana aittir!!

Bana destek olmak için YOUTUBE KANALIMA ABONE OLMAYI UNUTMAYINIZ..

Abone Olmak İçin Tıklayınız.

0 Paylaşımlar