Kabartmalı Yatak Örtüsü Motifi

Merhaba arkadaşlar. Bugünkü yazımızda çok güzel ve bir o kadar da keyifle öreceğiniz kabartmalı yatak örtüsü motifi paylaşmak istiyorum. Yatak örtüsü motifi diyorum ama siz isterseniz koltuk şalı, kırlent yapımında da kullanabilirsiniz. Ya da başka herhangi bir yerde de bu motiften yararlanabilirsiniz. Yazarak anlatamayacağımız noktalar olabilir diye videolu anlatımını da hemen alta bırakıyorum.

Kabartmalı Yatak Örtüsü Motifi Videolu Anlatımı

Kabartmalı Yatak Örtüsü Motifinin Yapım Basamakları

  1. Her zaman olduğu gibi motifimizin en orta kısmına bir sihirli yuvarlak yapıyoruz. Sonra sihirli yuvarlağın içine 16 tane ikili tırabzan örüyoruz. (Koyu mavi)
  2. Bir tırabzan boş yani atlayarak bir sonraki tırabzana beşli popcorn yapıyoruz. Beşli popcorn yapmak için aynı tırabzana beş adet ikili tırabzan yapıyoruz ve ilk tırabzandan son tırabzanın ilmeğini geçiriyoruz. Her bir kabartma arasına üçer zincir çekiyoruz. (Açık mavi)
  3. Bir sonraki sırada zincirlere üçer adet, kabartmaların tepesine birer adet ikili tırabzan yapıyoruz. (Beyaz)
  4. Bu sırada yine birer atlayarak toplam 16 adet kabartma yapıyoruz. Kabartmalarımız beşli olacak. Kabartmaların arasına üçer zincir çekiyoruz. (Açık Mavi)
  5. Bu sırada zincirlere dörder kabartmaların tepelerine birer ikili tırabzan yapıyoruz. (Beyaz)
  6. Bu sırada kabartmalı yatak örtüsü motifi mizi artık kare formatına çeviriyoruz. Tam köşe olacak noktaya bir tane üçlü tırabzan örerek sıraya başlıyoruz. Hemen takip eden tırabzanların üzerine dördüne ikili tırabzan, Sonra iki tane yarım tırabzan yapıyoruz. Sıradaki yedi tane ikili tırabzanın her birine sıkı iğne şeklinde batıyoruz. Sonra yine iki tane yarım tırabzan, dört tane ikili tırabzan yapıp köşe noktasına geliyoruz. Tam köşede bir tane üçlü tırabzan iki zincir ve bir tane daha üçlü tırabzan yapıp işlemi tekrarlıyoruz. Her dört kenar ve köşelere aynı işlemi yapıp sırayı bitiriyoruz. (Koyu Mavi)
  7. Köşe noktada üç tane ikili tırabzan örerek sıraya başlıyoruz. Takip eden tırabzanların üçüne ikili tırabzan, üçüne yarım tırabzan yapıyoruz. Sonra gelenlerin dokuz tanesine sıkı iğne yapıyoruz. Sıradakilere yine üçüne yarım tırabzan, üçüne ikili tırabzan örüp köşeye geliyoruz. Köşedeki zincirin içine üç tane ikili tırabzan iki zincir ve tekrar üç tane ikili tırabzan yapıyoruz. Tüm köşe ve kenarlara aynı işlemi uygulayıp sırayı bitiriyoruz. (Koyu Mavi)
  8. Bu sıranın tamamını üçlü tırabzanlarla oluşturup aralarında yani zincir çekilen kısımlara dörder tane zincir çekiyoruz. (Açık Mavi). (Bu sırayı videodan izleyiniz )

Yatak Örtüsü Motifinin Son Sıralarındayız

9. Bu sıranın tamamını sıkı iğne olarak örüyoruz.

3 Paylaşımlar