Oda Takımı ve Runner Motifi

Bugün sizlere çok güzel bir oda takımı ve runner motifi olarak kullanabileceğiniz bir motif paylaşmak istedim. Motifi elli numara pamuk iplikle yaptım. Siz istediğiniz ipi kullanarak istediğiniz ürünü örebilirsiniz. Daha kalın ip kullanarak yatak örtüsü, kırlent, koltuk şalı yapabilirsiniz.

Motifin Yapılışının Videolu Anlatımı

Malzemeler

İstenilen kalınlıkta iplik ve ipliğe uygun tığ

Oda Takımı ve Runner Motifi Yapılışı

Başlayacağımız motifin ortasını sihirli yuvarlakla başlıyoruz. Sihirli yuvarlağın içine toplam 16 adet ikili tırabzan yapıyoruz. İkili tırabzanları tığın üzerine bir ip dolayarak battıktan sonra ikili değil üçten çekerek yapıyoruz. İlk sıradaki tırabzanların her birinin arasında bir zincir çekiyoruz. Sırayı bitirince aynı iplikle bir sıra sıkı iğne örüyoruz. Sıkı iğne örgü zincire bir tane tırabzanların tepelerine bir tane olacak şekilde örüp toplamda 32 adet sıkı iğne yapıyoruz ve sırayı bitiriyoruz. Bir sonraki sıraya başlarken beş zincir çekip bir sıkı iğne atlıyoruz ve ikinci sıkı iğneye yine bir dolayıp üçten çekerek tırabzan yapıyoruz. iki zincir çekip yine bir atlayıp sonrakine aynı şekilde tırabzan yapıyoruz. Bu sırada aralarında iki zincir bulunan toplam 16 adet tırabzan ve 16 adet yuva oluşturuyoruz.

Bir sonraki sıramızda rengi değiştiriyoruz. Bu sırada her yuvaya tırabzan grupları öreceğiz. Bu guruplar beş adet tırabzandan oluşmaktadır. her bir tırabzan için tığımıza iki dolayıp üç değil dört seferdene kapatacak şekilde örüyoruz. Yalnız tırabzanın en son kapamasını yapmayıp tığımızın üstünde bekletiyoruz. Beşinci tırabzanı yapınca hepsini bir den örüp grubu kapatıyoruz. her bir grup arasına beş zincir çekiyoruz ve toplam 16 yuvaya 16 adet tırabzan grubu oluşturuyoruz.

Bir sonraki sıra için renk değişimi yapıyoruz ve herhangi bir boşluktan başlıyoruz. Birinci başladığımız boşlukta zincir üzerine 6 adet sıkı iğne örüyoruz. İkinci boşluğa geçip yine altı adet sıkı iğne örüp geri dönüyoruz ve 10 adet zincir çekip birinci doldurduğumuz yuva ile ikinci doldurduğumuz yuva arasına sıkı iğne ile batıyoruz. geriye dönüp çektiğimiz bu zincir üzerine toplam 20 adet sıkı iğne örüyoruz. Sonraki yuvalarda da her iki yuvada bir aynı işlemi tekrarlayıp sırayı bitiriyoruz.

Bir sonraki sıra için rengi değiştiriyoruz ve yaptığımız tepelerin üzerine aralarında iki zincir bulunan ikili tırabzanlar örüyoruz. Toplam 9 adet tırabzan ve 8 adet boşluk oluyor. İkinci tepeciğe geçerken hiç zincir çekmiyoruz ve yine aynı şekilde bir atlayıp iki zincir bir trabzan şeklinde beşinci tırabzanı örünce geri dönüp 10 adet zincir çekiyoruz ve aynı tırabzanın tepesine sıkı iğne batıp geri dönüp zincirin içerisine toplam 20 adet sıkı iğne batıyoruz. Beşinci tırabzandan sonrasını dokuza tamamlayacak şekilde örüp bu tepeciğin üzerindeki öreceğimiz kısımları bitiriyoruz.

Motifin Sonuna Yaklaşıyoruz

Bir sonraki sırada rengi değiştiriyoruz ve her bir boşluğa aralarında üç zincir çekip sıkı iğne ile batarak sırayı tamamlıyoruz.

Bir sonraki sırada ipliğimizi değiştiriyoruz ve artık motifimizi kare formatına çevirmek için farklı tekniklerle örüp köşeleride belirginleştirip sırayı bitiriyoruz. Sonraki sıranın tamamı sıkı iğneden oluşmaktadır. Köşelerde üçer sıkı iğne diğer kısımlarda zincirlerin her birinin üzerine ikişer sıkı iğne, tırabzanların tepesine birer sıkı iğne şeklinde tüm sırayı örüyoruz. Bir sonraki sırada her bir sıkı iğnenin tepesine bir tane ikili tırabzan yaparak tüm sırayı geçiyoruz. Köşelerde iki tırabzan, iki zincir, iki tırabzan şeklinde örerek dönüyoruz.

Son sırada ise farklı bir renkle tamamını sıkı iğne ile örerek oda takımı ve runner motifi ni örmeyi bitiriyoruz.

Motifleri birbirine bağlamak için bu linke tıklayıp bakabilirsiniz : https://www.youtube.com/watch?v=CWxli…

İnstagramda @crochet.orgu_evi takip edebilirsiniz

1 Paylaşımlar