Dünyanın En Tehlikeli Tatil Yerleri

Tek isteği heyecan duyacağı ve tehlikeyi iliklerine kadar hissedeceği bir tatil geçirmek olan adrenalin meraklısı tatilciler için dünyanın en tehlikeli 10 tatil rotası:

ÖLÜM VADİSİ/ABD

Amerika doğal güzellikler bakımından zengin bir ülke. Amerika’daki çok sayıda ulusal parktan biri olan Ölüm Vadisi Doğa Parkı, güzel olduğu kadar tehlikeli ve ölümcül olabiliyor. İklim uç değerlerde seyrediyor. Kış aylarında aşırı soğuk, yaz aylarındaysa hava sıcaklığı 57 dereceye kadar yükselebiliyor.  Vadiyi yazın geçmeye çalışan bir grup aç ve susuz kalınca yanlarında götürdükleri hayvanları öldürüp yiyerek hayatta kalmayı başarmış. Sonunda vadiden bir çıkış yolu bulan gruptan bir kadın arkasına bakarak “Hoşçakal ölüm vadisi” demiş ve o günden sonra bu bölgenin adı hiç değişmemiş.

DANAKİL ÇÖLÜ / ERİTRE

Çoğu kişi burayı “Yeryüzü cehennemi” olarak nitelendiriyor olsa da her yıl burayı yüzlerce maceracı ziyaret ediyor. Bölgede rehbersiz bulunmak yasak.

WASHINGTON DAĞI / ABD

Washington Dağı’nın zirvesi dünyadaki en hızlı rüzgarlara ev sahipliği yapar. Şimdiye kadar kaydedilen en yüksek hız saatte 327 kilometre saattir. Hava sıcaklığı ise sıfırın altında 40 dereceye kadar düşer. Bölgede kar yağışı da sürekli olduğundan Washington Dağı için dünyanın en tehlikeli zirvesi olduğu söylenir.

SİNABUNG VOLKANI / ENDONEZYA

Endonezya’ nın Sumatra adasında yer alan aktif yanardağın çoğu yerinde zaman zaman patlamalar meydana gelir. Yakınlarındaki köyler 2010, 2013, 2014 ve 2015 yıllarında lav ve kül ile tamamen kaplanmıştır. En son patlama 27 Şubat 2016’da meydana geldi.

IHA DA QUEİMADA GRANDE (YILAN ADASI) / BREZİLYA

Brezilya’nın kıyılarında saklı olan bu ada gezegenin en zehirli yılanlarına ev sahibi yaptığından dünyanın en tehlikeli yeri olarak kabul ediliyor. Araştırmacılara göre metrekare başına yaklaşık 5 yılan yaşamakta ve dünyanın en zehirli yılanı Bothrops da burada bulunmakta. Brezilya hükümeti adaya girmeyi yasaklamış olmasına rağmen turistleri yıl boyu burada görmek mümkündür.

MADIDI ULUSAL PARKI / BOLİVYA

Güzel bir manzaraya sahip olan bu bölge dünyanın en tehlikeli ve agresif hayvanlarını barındırmaktadır. Bölgedeki bazı bitkiler de ölümcüldür. Bunlardan herhangi biriyle temas etmek kaşıntı, baş dönmesi ve döküntülere olur. Vücutta meydana gelebilecek bir kesik veya küçük bir yara tropik parazitlere neden olur.

BİKİNİ ATOLL / MARSHALL ADALARI

Masmavi bir deniz, harika bir kumsal.. Adeta cennetten fırlamış gibi bir sahil. Fakat Bikini Atoll sayısız nükleer test programına ev sahipliği yapmıştır. Bu durum hem insanlar hem de tüm canlı organizmalar için bölgeyi son derece tehlikeli bir hale çeviriyor.

ELEPHANT KINGDOM / TAYLAND

Elephant Kingdom, turistlerin gezip görmeleri için küçük bir timsah çiftliğine çevrilmiştir. Turistler yarı kapalı derme çatma salları kiralayıp nehirde elleriyle timsah beslerler.

ERTA ALE VOLKANI / ETİYOPYA

Bu volkan gezegenin en tehlikeli yanardağlarından biridir. Devamlı küçük depremler yaratır, derin yarıklar açılır. Zirvesinde iki lav gölü bulunur ve bu göllerdeki lav oranları her gün değişkenlik gösterir.

NATRON GÖLÜ / TANZANYA

Fotoğrafa baktığınızda dünya dışı bir bölge gibi görünen bu gerçeküstü görüntü Tanzanya’dan. Gölün üzerindeki alkali tuz kabuğu çok çok tehlikeli olduğundan temas eden tüm canlılar hayatını kaybeder.

35 Paylaşımlar