Yatak Örtüsü Motifi 2

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere yatak örtüsü motifi 2 anlatıyorum. Bu motiften ayrıca koltuk şalı, bebek battaniyesi kırlent de örebilirsiniz. Modelin videosu kanalımda yayınlandı. Videosunu izleyerek yapmak isteyenler hemen alt başlıkta bulabilirsiniz. Başka modellere bakmak için de youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Yatak Örtüsü Motifi 2 Videolu Anlatımı

Yatak Örtüsü Motifi

Motifin Yapılışı

  1. Sekiz zincir çekerek bir yuvarlak oluşturuyoruz.
  2. Yuvarlağın içerisine bir zincir çekerek 15 tane sıkı iğne örüyoruz.
  3. 4 zincir çekiyoruz. Sonra aralarında birer zincir olacak şekilde her bir sıkı iğnenin üzerine birer tane ikili tırabzan örüyoruz.
  4. İlk yuvaya kaydırma geçiyoruz. Ardından 3 zincir çekiyoruz ve aynı yuvaya iki tane de tırabzan örüyoruz. Sonraki yuvaya sıkı iğne batıyoruz. Sonra bir sonraki yuvaya geçiyoruz ve 3 tırabzan, 3 zincir, 3 tırabzan örüyoruz. Sonraki yuvaya sıkı iğne batıyoruz ve işlemleri tekrarlıyoruz. Sıra sonunda ilk başladığımız yuvaya geçip üç tane ikili tırabzan örüyoruz. Bir zincir çekip bir yarım tırabzan yaparak sırayı bitiriyoruz.
  5. Üç zincir çekip iki tane de tırabzan örüyoruz. 3 zincir çekip sonraki yuvaya sıkı iğne batıyoruz ve 3 zincir çekiyoruz. Sonra gelen yuvaya 3 tırabzan, 3 zincir ve 3 tırabzan örüyoruz. 3 zincir çekerek sonraki yuvaya sıkı iğne batıyoruz ve sıra sonuna kadar işlemleri tekrarlıyoruz. Sıra sonunda yine yarım kalan köşeyi tamamlayıp bir zincir çekerek yarım tırabzanla bitiriyoruz.
  6. Yine üç zincir çekiyoruz. Sonra aynı yuvaya iki tane de tırabzan örüyoruz. sıradaki tırabzanlara tırabzanlara birer tane tırabzan yapıyoruz. Sonra gelen zincire üç tane tırabzan, sıkı iğneye bir tane tırabzan ve gelen zincire üç tane tırabzan örüyoruz. Sonra sıradaki tırabzanlara birer tırabzan, köşeye üç tırabzan, üç zincir, üç tırabzan örüyoruz. İşlemleri sıra sonuna kadar tekrarlıyoruz. Sırayı yine bir zincir ve bir yarım tırabzanla kapatıyoruz.
  7. 4 Zincirle sıraya başlıyoruz. Sonra aynı yere bir tane de tırabzan örüyoruz. Bir zincir çekiyoruz ve bir tırabzan atlayıp ikinciye bir tırabzan yapıyoruz. Kenar boyunca bir tırabzan atlayıp ikinciye tırabzan yapıyoruz ve araya birer zincir çekiyoruz. Köşeye gelince bir tırabzan, 1 zincir, 1 tırabzan örüyoruz Ardından köşenin tam ortası için 2 zincir çekiyoruz ve yine köşeye bir tırabzan, 1 zincir ve 1 tırabzan örüyoruz. Sırayı yine diğer sıralarda olduğu gibi 1 zincir ve 1 yarım tırabzanla bitiriyoruz.
  8. 3 zincirle sıraya başlıyoruz. Sonra aynı yere bir tane de ikili tırabzan örüyoruz. Ardından tırabzanlara bir, zincirlere bir tırabzan örerek tüm kenarı yapıyoruz. Köşe ortasına 2 tırabzan, 2 zincir ve 2 tırabzan örüyoruz.
0 Paylaşımlar