Harika Bir Yuvarlak Motif

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere harika bir yuvarlak motif anlatımı yapacağım. Bu motifi hem motif olarak hem de bardak altlığı olarak kullanabilirsiniz. Hatta süslemelerde de tercih edebilirsiniz. Modelin videosu kanalımda yayınlandı. Videosunu izleyerek yapmak isteyenler hemen alt başlıkta bulabilirsiniz. Başka modellere bakmak için de youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Harika Bir Yuvarlak Motif Videolu Anlatımı

Yuvarlak Motif

Motifin Sıralarının Yapılışı

  1. Sihirli yuvarlak yaparak başlıyoruz. Sonra yuvarlağın içerisine bir zincir çekip toplam 21 tane sıkı iğne örüyoruz.
  2. Alttaki sıkı iğneleri içine alacak şekilde yine sihirli yuvarlağın içerisine uzunca toplam 21 tane sıkı iğne daha yapıyoruz.
  3. 4 zincir çekerek başlıyoruz. Ardından tığa 3 kez ip doluyoruz ve bir sıkı iğne atlayıp sonrakine batarak dörtten kapanan tırabzan yapıyoruz. tığa bir dolayarak bu tırabzanın üzerine 11 kez dolama yapıyoruz. Ardından tüm ilmekleri birlikte kapatıp 3 zincir çekiyoruz. Yine tığa üç kez doluyoruz ve son battığımız sıkı iğnenin hemen yanındakine batıp dörtten kapanan tırabzan yapıyoruz. Bu tırabzanın üzerine de tığa bir kez ip sararak 11 kez tekrarlayıp dolama yapıyoruz. Sonra hepsini birlikte kapatıp 3 zincir çekiyoruz. işlemleri 10 kez tekrarlıyoruz. Sıra sonunda bir zincir çekip sırayı ikili tırabzanla bitiriyoruz.
  4. Bu sıraya 1 sıkı iğne ile başlıyoruz. Sonra 6 zincir çekiyoruz ve sonraki yuvaya bir sıkı iğne batıyoruz. zincir, 1 sıkı iğne şeklinde tüm sırayı örüyoruz.
  5. İlk yuvaya 1 sıkı iğne, 1 yarım tırabzan, 1 ikili tırabzan ve tığa 2 kez dolayıp üçten kapanan 4 tane tırabzan örüyoruz. Sonra yine sırası ile 1 ikili tırabzan, 1 yarım tırabzan ve 1 sıkı iğne örüp yuvayı bitiriyoruz. Tüm yuvalara bu işlemi tekrarlayıp sırayı bitiriyoruz. Sıra sonunda da motifi bitirmiş oluyoruz.
0 Paylaşımlar