Saç Örgülü Selanik Örgü Modeli

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere kazak yelek örerken kullanabileceğiniz Saç Örgülü Selanik Örgü Modeli nasıl yapılır anlatmak istiyorum. Bu modelin özellikle balıkçı yaka kazaklara ve hırkalara çok yakışacağına inanıyorum. Modelin anlatımından önce hemen alt başlıkta videosunu yayınlıyorum. Belki izleyerek yapmak isteyebilirsiniz. Başka örgü modellerime de bakmak isterseniz youtube kanalıma beklerim.

Model için gerekli olan ilmek miktarı 24 ve 24 ün katlarıdır. 12 ilmek sonuna ilave ediyoruz. Ayrıca 3 ilmek de kenarlar için ihtiyacımız var. Modelin tamamı için 24 sıra örmemiz gerekiyor.

Saç Örgülü Selanik Örgü Modeli Videolu Anlatımı

Selanik Örgü Modelinin Yapılışı

  1. Kenardan sonraki ilmeği düz olarak örüyoruz. Fakat sıradan düz değil bir alt sıradaki ilmeğe batarak düz öreceğiz. Sonraki ilmeği ters örüyoruz. Sonraki 6 ilmeğin 4,5,6 . ilmekleri arkadan 1.2.3. ilmekleri önden alarak yer değiştiriyoruz. Ve düz örüyoruz. Ardından gelen üç ilmeği de düz örüyoruz. Sonraki 15 ilmeği sırası ile 1 ters, 1 düz, 1 ters …… şeklinde örüyoruz. Bu kısımdaki düz örülecek ilmeklerin bir alt sıradaki ilmeğe batılarak örülmesi gerekiyor.
  2. Bu sırada tersleri ters, düzleri düz örüyoruz. Fakat lastik örgünün düz ilmeklerini yine bir alt sıradaki ilmeklerre batarak örüyoruz.
  3. Dipten batarak 1düz, 1ters, 3 düz örüyoruz. Sonraki altı ilmekten son üç ilmek önden ilk üç ilmek arkadan çevirerek yer değiştiriyoruz. Ve düz örüyoruz. Sonraki 15 ilmeği sırası ile 1 ters, 1 düz, 1 ters …… şeklinde örüyoruz. Bu kısımdaki düz örülecek ilmeklerin bir alt sıradaki ilmeğe batarak düzleri örüyoruz.
  4. Bu sırayı ikinci sıra ile aynı şekilde örüyoruz.

İlk dört sırayı iki kez daha tekrarlayıp toplamda 12 sıra ördükten sonra diğer sıralara geçiyoruz. Örgümüzün bu kısmında saç örgülü kısmın üzerine lastik örgü, lastik yani selanik örgünün üzerine saç örgüsü yapıyoruz. Bunun için:

  1. Kenar üç ilmekten sonra gelen 12 ilmeği bir ters bir düz şeklinde örüyoruz. Yalnız burada da düzleri örerken dipten batarak örüyoruz. Ardından gelen altı ilmeğin son üçünü arkadan, ilk üçünün önden çevirerek yer değiştiriyoruz. Sonraki üç ilmeği de düz örüyoruz. Bu sıra ile birlikte modelimiz yer değiştirmiş oluyor.
  2. Bu sırada tersleri ters örüyoruz, düzleri de düz örüyoruz. Yalnız lastik kısmın düz ilmeklerini dipten batarak örüyoruz.
  3. Kenardaki üç ilmekle birlikte 15 ilmeği bir ters, bir düz şeklinde örüyoruz. Sonra gelen üç ilmeği de düz örüyoruz. Ardından gelen altı ilmekten son üç ilmeği önden, ilk üç ilmeği arkadan çevirerek düz örüyoruz.
  4. İkinci grubun dördüncü sırasını da ikinci sırası gibi örüyoruz.

Bu kısımda da ilk dört sırayı iki kez tekrarlıyoruz. Toplamda bu bölümde de 12 sıra örüp modelimizi bitiriyoruz.

0 Paylaşımlar