Saç Örgülü Ajurlu Örgü Modeli

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere saç örgülü ajurlu örgü modeli anlatacağım. Bu modeli yelek, kazak, çeyizlik yelek ya da bebek örgülerinde kullanabilirsiniz. Modelin videosunu izleyerek yapmak isteyenler için hemen altta videoyu bırakıyoruz. Başka modellere de bakmak isterseniz eğer youtube kanalıma beklerim. Örecek olanlara şimdiden kolay gelsin.

Bu model için gerekli olan ilmek sayısı 17 ve 17 nin katlarından oluşmaktadır. Sonuna örnek geçişi için 6 ilmek ilave ediyoruz. Ve 2 ilmek de kenarlar için atarak örgüye başlıyoruz. Toplam 12 sıra örerek bir örneği oluşturuyoruz. Tüm yüzeyi bu 12 sıranın tekrarlanması ile örüyoruz.

Saç Örgülü Ajurlu Örgü Modeli Videosu

Örgünün Sıralarının Örülüşü

  1. Kenar ilmekten sonra 2 ters örüyoruz. Ardından sıradaki iki ilmekten ikinciyi arkadan, birinciyi önden yer değiştirip düz örüyoruz. 2ters, 11 düz örüyoruz.
  2. Bu sırada tersleri ters, düzleri düz olarak örüyoruz.
  3. Üçüncü sırayı birinci sıra ile aynı şekilde örüyoruz.
  4. Dördüncü sırayı da ikinci sıra gibi örüyoruz.
  5. Kenardan sonra 2 ters örüyoruz. Ardından sıradaki iki ilmekten ikinciyi arkadan, birinciyi önden yer değiştirip düz örüyoruz. Sıradaki iki ilmeği ters örüyoruz. Sonra gelen beş ilmeğin 4. ve5. ilmekleri arkadan, ilk üç ilmeği önden alarak yer değiştiriyoruz. Ve bu beş ilmeği düz örüyoruz. Ardından 1 düz. Sonraki beş ilmeğin 3. 4. ve 5. ilmekleri önden ilk iki ilmeği arkadan yer değiştirip düz örüyoruz.
  6. Bu sırada da tersleri ters, düzleri düz örüyoruz.
  7. Kenar ilmekten sonra 2 ters örüyoruz. Ardından sıradaki iki ilmekten ikinciyi arkadan, birinciyi önden yer değiştirip düz örüyoruz. 2ters, 4 düz ve sıradaki iki ilmeği ikinciden başlayarak sağ şişe örmeden alıyoruz. Sonraki ilmeği düz örüyoruz ve örmediğimiz iki ilmeğin içinden geçiriyoruz. 4 düz örüp işlemi sıra sonuna kadar tekrarlıyoruz.
  8. Kenardan sonra 2düz, 2ters, 2düz, 3 ters örüyoruz. Sıradaki üç ilmeği birlikte ters, 3 ters örüyoruz.
  9. Kenar ilmeğin ardından 2 ters örüyoruz. Ardından sıradaki iki ilmekten ikinciyi arkadan, birinciyi önden yer değiştirip düz örüyoruz. 2ters, 3düz, 1dola, 1düz, 1dola, 3düz.
  10. Bu sırayı tersleri ters, düzleri düz örüyoruz.
  11. Kenar ilmekten sonra 2 ters örüyoruz. Ardından sıradaki iki ilmekten ikinciyi arkadan, birinciyi önden yer değiştirip düz örüyoruz. 2ters, 4düz, 1dola, 1düz, 1dola, 4düz
  12. Örneğin son sırasında da tersleri ters, düzleri düz örüyoruz.

Başka modellerle buluşmak dileğiyle sevgiyle kalın.

0 Paylaşımlar