Paralar Geri İade Edilecek

Elektrikte tahsil edilen bedeller iade edilecek

Elektrik mevzuatına göre şebekeden ya da direkten, abonenin sayacına kadar olan bölüm için gerekli yatırımı, şehir içi dağıtım şirketleri yapacak. Aboneden, herhangi bir bedel talep edilmeyecek.

İstanbul Avrupa yakasının elektrik dağıtımını üstlenmiş olan BEDAŞ 2008 ile 2018 yılları arasında yapılan elektrik dağıtımı bedellerinin abonelere iade edileceğini şirket internet sitesinden ilgililere duyurdu. Abonelerin, ilan edilen ilçe, mahalle, ada ve parselde konutu varsa, iade için BEDAŞ’a başvurması gerekmektedir.



EPDK, bazı bölgelerde, söz konusu yatırımları abonelerin yaptığını saptadı. Habertürk’ün haberine göre, aralarında Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ’nin (BEDAŞ) de bulunduğu dağıtım şirketleri uyarıldı. Bu şirketler direkten sayaca kadar olan bölüm için hesaplanan ve abone tarafından karşılanan tutarı abonelerine geri ödeyecekler. Geri ödeme ve tüm gelişmeler için resmi internet sitelerinden duyuru yapacaklar.

İlk Duyuruyu Yapan BEDAŞ

BEDAŞ’ın resmi internet sitesinden yapılan duyuruda, 2008-2018 yılları arasında şehir içi elektrik dağıtımı kapsamında yapılan yatırımların bedelinin abonelere iade edeceği belirtildi. Abonelerin, ilan edilen ilçe ve mahallelerde konutu varsa, iade işlemlerinin tamamlanması için BEDAŞ’a başvurması gerekiyor.


Geri Alınacak Tutar Nedir?

İade tutarı sorusuna  kaynaklar, yatırıma, mesafeye ve kullanılan malzemeye göre değişeceğini söylüyor. Dağıtım şirketinin, gerekli hesaplamaları yapacağını ve abonelerine bu tutarları iade edeceğini kaydetti. Kazanılan geri iadeler ya elektrik faturasına yansıtılarak geri ödenecek ya da nakit olarak aboneye ödenecek.

 

41 Paylaşımlar