Yoğurt ve Kuru Dut Karışımı

Yoğurt ve Kuru Dutun Faydaları

kuru-dutun-faydalari
kuru-dutun-faydalari

İçerisinde bolca C vitamini ve demir bulunan dut kurusu yaz ve kış tüketilebilir. Tek başına yendiğinde dut mükemmel bir antioksidan kaynağı olan dut yoğurt ile tüketildiğinde tatlı krizlerini önler ve tatlı ihtiyacını giderir.


Bugünkü yazımızda kuru dut ve yoğurdu tüketme şekli ve sağlığımıza etkisini bulacaksınız.

Antioksidan Deposu

Dutun sadece meyvesi değil yaprağı ve sapı da antioksidan açısından oldukça zengindir. Antioksidanlar serbest radikallerin hücrelere verebileceği zararları önler. Üstelik dut meyvesi Reveratrol antioksidan içerir ve bu antioksidanın daha uzun yaşamayı ve yaşlanmayı geciktirdiği bilinmektedir.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Vücutta bulunan beyaz kan hücreleri hastalıklara karşı sürekli olarak savaşırlar. Bu beyaz kan hücrelerinin aktif olmasında ise dut büyük bir rol oynar. Bu özelliği ile hastalıkları önler ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kansere Karşı Kalkan Görevi yapar

Kuru dut uzun yıllar boyunca Çin tıbbında kanser tedavisinde şifa olarak kullanılmıştır. Yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda da bu faydaların doğru olduğu görülmüştür. Sağlık için ideal tüketim her gün bir avuç kadar dut kurusu yemektir.


Kan Şekerini Düzenler

İçerisinde bulunan DNJ maddesi kan şekerinin kontrolünü sağlar ve kan şekerini dengeler. Fakat diyabet hastalarının doktor kontrolünde ve porsiyonlarını kontrollü tüketmeleri gerekir ve önerilir.

Bağırsakları Çalıştırır

Kuru dut lifli yapısı sebebiyle bağırsakların düzenli çalışmasına da yardımcı olur. Kalp sağlığını korur ve kolesterolün düşmesine yardımcı olur.

kuru-dutun-faydaları

Tatlı Krizlerine Çözüm

Tatlı krizleri geldiği zaman yağsız yoğurtla dut kurusunu karıştırarak yemek tatlı krizinin geçmesini sağlar.  Sabahları kahvaltıda, ara öğünlerde ya da diyet yaparken tatlı niyetine tüketilebilir.

Dutun bir diğer ve çok ama çok önemli özelliği de anne sütünün salınımını artırıcı etkisidir. 2,5 su bardağı kaynayan suyun içine yaklaşık 7 yemek kaşığı kurutulmuş beyaz dutu ilave edip, yaklaşık 10 dakika kadar kısık ateşte kaynatın. Bu işlemin sonunda 1 su bardağı su elde edersiniz. Süt veren anne, bu elde edilen suyu bir seferde ya da bebeğin yeni doğmuş olmasına göre güne yayarak tükettiğinde süt salınımında ciddi artış görecektir. Bebek küçük ise yavaş emebilir. Bu nedenle kaynatılarak elde edilen kuru dut suyu, sütü birden artırabilme özelliği ile çokça süt birikebilir. Bu durum iyi takip edilmeli ve dikkat edilmelidir. Ancak her gün taze kaynatmak konusuna dikkat edilmelidir.

UYARI : Hastalıkları tedavi etmek, 1219 sayılı Kanunu’na göre sadece hekimlerimizin görevidir. Bu sitede yer alan bilgiler sağlıklı yaşama tavsiye niteliğindedir. Tedavi veya doktor tedavisi yerine geçmez. Adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra kullanmanız tavsiye edilir. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

Nasıl Yapılır?

827 Paylaşımlar