Pekmeze Limon Sıkarak Tüketmek

Demir eksiklikliği çoğu kişide olan bir durum. Çevremize baktığımız zaman bunu farketmemek mümkün değil, solgun yanaklar, renksiz donuk bir tenle karşılaştığımızda demir eksikliğinin varlığından şüphelenebiliriz. Pekmeze limon sıkarak tüketmek sonucunda nelere iyi gelir?

Pekmezi Limon Sıkarak Tüketmek:

pekmeze-limon-katilinca
pekmeze-limon-katilinca

Tıbben belirtileri ise çabuk yorulma, halsizlik, iştahsızlık, nefes darlığı, baş ağrısı, çarpıntı, kolay üşüme, dikkat azalması tırnak kırılması, saç dökülmesi gibi belirtilerle kendini gösterebilir.


Gözünüzün alt kapağını aşağıya doğru çekip kırmızı olan dokuya baktığınızda da kırmızı bölgenin daha solgun olduğunu görürseniz demir eksikliği var olabilir. Bir doktora görünmekte ve gerekli testleri yaptırmakta fayda var.

Demir eksikliği ilaç tedavisi ile giderilse de beslenmeye dikkat edilmediği taktirde ya da altta başka bir rahatsızlık varsa tekrarlayabilen bir durumdur.

pekmeze-limon-katilinca
pekmeze-limon-katilinca

Demir eksikliğine iyi gelen besinleri sıralarsak:

  • Kırmızı et
  • Soya fasulyesi
  • Kuru kayısı,
  • Kuru üzüm
  • Kuru incir
  • Yeşil yapraklı sebzeler
  • Pekmez

Üzüm Pekmezi ve Limon züm pekmezi ve limon küründen faydalanabilirsiniz. Bunun için:

Pekmeze limon sıkarak tüketmek gerekir. İki kaşık doğal üzüm pekmezi ve yarım limonu bir bardağa koyup üzerini su ile tamamlayın ve iyice karıştırarak aç karnına için. Etkisini mutlaka göreceğinizi tahmin ediyorum. C vitamini deposu olan limonun pekmezin faydasını arttırdığı bilinmektedir.


Ayrıca bir arkadaşım ameliyat sonrası kansızlık problemi yaşarken sabahları aç karnına bir bardak soğuk sütün içine bir kaşık pekmez koyarak tükettiğini ve kısa sürede kansızlık probleminin sona erdiğini söylemişti. Kansızlık problemim olmadığından ben deneyemiyorum. Ama deneyenlerden bu yazının altına yorum olarak sonucunu paylaşırsanız sevinirim.

Ayrıca pekmez tüketirken:

  • C vitamini ile beraber tüketildiğinde demirin emilimi artar ve daha faydalı olur
  • Aç karnına içildikten sonra yarım saat kadar üzerine çay içilmemeli çünkü demirin emilimini azalttığı uzanlar tarafından söylenmektedir.
  • Portakal suyuna katarak içecekseniz bekletilmemeli ve hemen içilmelidir.
  • Çocuklar pekmezi yemek istemezlerse onlara hazırlanacak olan doğal meyve suyuna katıp içirilebilir

Sağlıklı günler dileklerimle.

Sonuçlarını bizlerle paylaşmayı ve bu yazıyı sosyal medyada arkadaşlarınızla paylaşmayı unutmayınzı.

Yazılarımız tavsiye niteliğinde olup teşhis ve tedavi amaçlı değildir. Herhangi bir sağlık probleminde mutlaka doktorunuza başvurunuz.

UYARI : Hastalıkları tedavi etmek, 1219 sayılı Kanunu’na göre sadece hekimlerimizin görevidir. Bu sitede yer alan bilgiler sağlıklı yaşama tavsiye niteliğindedir. Tedavi veya doktor tedavisi yerine geçmez. Adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra kullanmanız tavsiye edilir. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

Nasıl Yapılır?

404 Paylaşımlar