Nohut Suyu Diyeti

7 günlük nohut suyu ile 4 kilo verme 

Nohut suyu diyeti bir çok kişi tarafından olumlu sonuç alınan bir uygulamadır. Tokluk hissi veren, yemek öncesi içilmesi halinde iştahı kapatan nohut suyu fazla kilolarından kurtulmak isteyenlere alternatif bir yöntemdir.


7 gün içerisinde düzenli olarak nohut suyu tüketen kişilerde zayıflama mümkün olmaktadır. Özellikle bölgesel kilo sorunu olan kişilerin, göbek ve basenden kurtulmak için nohut suyunu kullanması önerilmektedir.

nohut-suyu-diyeti
Nohut Suyu Diyeti

Birçok uzman tarafından onaylanan bir yöntem olan nohut suyu, 7 günlük programla (7 gün kullanıp 7 gün ara verilerek gidilmelidir) tüketilmelidir. Sonrasında istenilen kiloya gelene kadar devam edilmelidir.

Nohut suyu, nohut kahvesi veyahut nohut çayı olarak bilinen içecek, gün içerisinde tüketildiğinde pek çok yönden fayda sağlamaktadır. Üstelik kilo verme sürecinde olan kişiler, düzenli kullandığında metabolizma hızının iki katına çıktığı bilinmektedir.

Nohut Suyu Nasıl Hazırlanır?

Nohut suyu hazırlanırken öncelikle bir avuç kadar nohut yıkanır, aralarında siyah olanlar varsa ayrılır ve derin bir cam kavanoza alınır.

Kavanoza nohutları aldıktan sonra üzerine iki su bardağı kaynamış sıcak  su ilave edilir. Kavanozun ağız kısmını sıkıca kapattıktan sonra ılıması beklenir.


Kavanozda ılıyan su soğumaya başlayınca buzdolabına konulur. Ertesi gün kavanozu dolaptan çıkarıp suyu süzülür ve aç karnına içilir.

Nohut Suyu Nasıl Tüketilir?

nohut-suyu-diyeti
Nohut Suyu Diyeti
  • Nohut suyu her gün taze olarak hazırlamalıdır.
  • Bekleyen nohut suyunu, günün herhangi bir saatinde rahatlıkla tüketilebilir ancak özellikle yemek öncesi tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Bunun için en yoğun yemek yediğiniz öğünden 15 dakika önce nohut suyunu içebilirsiniz.
  • 7 günde 4 kilo verebilmenizi sağlayan nohut suyunu bir hafta boyunca aralıksız şekilde içmek gerekmektedir. Her gün aynı saatte içmek etkisinin daha yoğun olmasını sağlar.

UYARI : Hastalıkları tedavi etmek, 1219 sayılı Kanunu’na göre sadece hekimlerimizin görevidir. Bu sitede yer alan bilgiler sağlıklı yaşama tavsiye niteliğindedir. Tedavi veya doktor tedavisi yerine geçmez. Adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra kullanmanız tavsiye edilir. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

Nasıl Yapılır?

344 Paylaşımlar