Karanfil Mucizesi

Karanfilin Bir Mucize Olduğunu Gösteren Faydaları

Karanfilin seçiminden saklanmasına kadar birçok konuda bilgi edineceğiniz bu yazımızı okuduktan sonra  her zaman evinizde ve cebinizde bile bulundurmaya başlayacaksınız.

Karanfiller Nasıl Seçilir?

Yıllardır baharat dükkanlarında ve aktarlarda karanfilleri görüyoruz. Genellikle bütün halinde satılan karanfiller toz halinde de bulunabilir. Ancak toz haline dönüşmüş olan karanfilin etkisi çabucak kaybolabilir. Bu yüzden gerekli oldu zaman evinizde kendiniz toz haline getirmelisiniz.



Taze ve kaliteli karanfili seçmek istiyorsanız baş parmak ve işaret parmağınızın arasına karanfilin çiçek yani baş kısmını koyup sıkıştırdığınızda burnunuza tatlı bir karanfil kokusu gelmelidir. Doğru karanfili seçmenin başka bir yolu karanfili suyun içerisine koymaktır. Yukarıda kalırsa kaliteli bir karanfildir ancak aşağılara düşerse bayatlamış ve kalitesiz olduğunu anlayabilirsiniz

Karanfil Nasıl Saklanmalıdır?

Karanfilleri saklamak için hava geçirmez bir cam kap kullanmalısınız. Serin, karanlık ve kuru bir yerde muhafaza etmelisiniz. Eğer ki öğüttüğünüz veya toz olarak aldığınız bir karanfil ise buzdolabında saklamalısınız. ve uzun süre saklamamalısınız.

Karanfilin Sağlığa Faydaları

Karanfil genellikle yemek pişirmede, aroma vermede ve diğer amaçlar için yemeklerde yaygın olarak kullanılan bir baharat türüdür. Farklı olarak sigaralara tat verme amacıyla da eklenmektedir. Karanfilin yağı, antiseptik özelliktedir ve tıbbi amaçlar için kullanılmaktadır. Karanfil bileşiminin %70-90’ı eugenol isimli bir bileşikten oluşmaktadır ve karanfilin güçlü, karakteristik aromasını ve kokusunu verir. Karanfil alternatif tıpta hastalıkları, ağrıları tedavi etmek amacıyla birçok alanda kullanılmaktadır.


1. Diş Ağrısını Azaltır

Karanfil, diş ağrısını azaltır. Tek yapmanız gereken birkaç tane bütün karanfili ağzınıza atın ve tükürüğünüzle yumuşatana kadar ağzınızda gezdirin. Ağrıyan dişinizin üzerinde yumuşayan karanfili gezdirmeye çalışın. Bir başka yöntem ise birkaç bütün karanfili tülbentin arasına yerleştirin. Çekiçle veya başka bir ağırlıkla karanfilleri parçalayın daha sonra tülbenti ağrıyan dişinizin üzerine koyun. Tutabildiğiniz kadar ağzınızda bekletin.

2. Bulantı ve Kusmayı Geçirir

Bulantı ve kusma geçici süreli bir problem, yediklerinizden kaynaklı olabilir. Ancak mide ve bağırsak rahatsızlığınızın başlangıç belirtisi de olabilir. Öncelikle sürekli tekrarlanan bir durumsa doktorunuza başvurmalısınız.

Bulantı, sindirim problemleriniz için doğal yollarla tedavi olmak istiyorsanız karanfil ve bal karışımı mucizevidir. Çok eskiden beri karanfil tozu ve bal karışımı bulantı için kullanılmıştır. Yapmanız gereken birkaç adet karanfili döverek toz haline getirdikten sonra bir tutam alıp 1-2 çay kaşığı doğal bal ile karıştırmanızdır. Bulantınız olduğu zamanlarda bunu yutabilirsiniz.

3. Ağız Kokusunu Azaltır

Kötü nefes, ağız kokusundan yakınıyorsanız karanfil size yardımcı olacaktır. Taneleri ağzınızda çiğnemek zor geliyorsa yemeklerinize katarak kullanabilirsiniz. Dilerseniz içeceklere, meyve sularınıza ekleyebilirsiniz.

4. Sinüziti İyileştirir

Karanfil yağı, anti-inflamatuar ve anti-mikrobiktir özelliklere sahiptir. Alerjisi olan bireyler için semptomları azaltmaya yardımcı olabilir. Maksimum 20 dk boyunca karanfil yağının kokusunu soluyun. Solunum yollarının açılmasına, solunumun artmasına ve tıkanıklığın açılmasına yardımcı olur. Solunum rahatsızlıklarının tedavisinde destek olabilir.

5. Şişkinlik, Gaz Problemlerine Yardımcı

Vücutta gaz problemi bağırsak ve midede gaz miktarının aşırı olmasıyla hissedilir. Bunun bir sebebi gaz alımının fazla olması veya yenilen yiyeceklerde oluşan sindirim zorluklarıdır. Sindirilemeyen yiyecekler, bakteriler tarafından gaz üretimine neden olur ve kabızlık meydana gelir.



Öncelikle gaz probleminiz sıklıkla oluyorsa ve fark ettiğiniz bir yiyecek varsa 1 gün boyunca o yiyecek ve ondan yapılmış olan diğer gıdaları beslenmenizden çıkarmalısınız.

Sonucunda rahatlama yaşarsanız o besine karşı sindirim sıkıntısı çekiyorsunuz demektir. Karanfil gaz problemleriyle savaşmak için çok etkilidir.

Yaptığınız yemeklerin içerisine 1-2 adet karanfil atabilir veya 1-2 adet karanfili çay şeklinde demleyebilir, çayınızın içerisine atabilirsiniz.

6. Soğuk Algınlığını İyileştirir

Karanfilin anti mikrobiyal ve anti inflamatuar özellikleri soğuk algınlığı tedavisinde önemli destek sağlıyor. Günlük olarak karanfil tüketmek soğuk algınlığına yakalanmanızı engeller. Ancak, yakalandığınız durumlarda da iyileşmenizi kolaylaştırır.

Ilık bir bardak suyun içerisine 2 tatlı kaşığı bal ve 4 damla karanfil yağı ekleyin ve gün içinde tüketin.

Karanfilin Cilde Faydaları

Doğal olan karanfil yağı çok güçlüdür ve dikkatli uygulanmalıdır. Direkt cilde uygulamak yüzü yakabilir. Bu yüzden uygulamadan önce yüzde 1’e kadar düşük bir seviyeye seyreltilmelidir.

Sivilceleri Yok Eder

Sivilcelerinizi doğal bir yolla tedavi etmek istiyorsanız karanfil yağını denemenizde fayda var. Karanfil bitkisinin çiçeklerinden elde edilen bu uçucu karanfil yağı, mükemmel arındırma özelliğine sahiptir. İçeriğinde bulunan eugenol maddesinin anti bakteriyel özelliği sayesinde ağrılı ve iltihaplı sivilceleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur.



Karanfil yağı sivilceleri yok etmek için çok güçlüdür. Sivilceli bölgelere topikal olarak uygulanmalıdır. Cildinize uyguladıktan sonra karıncalanma hissi verebilir. Karanfil yağının anti mikrobiyal özelliği sayesinde bakterilerin öldürülmesini sağlar ve sivilcenin diğer bölgelere yayılmasını engeller.

Sivilcelerinizi azaltmak için karanfil yağını seyreltmelisiniz. Aksi takdirde cildiniz tahriş olabilir. Seyreltmek için Hindistan cevizi yağı veya zeytinyağı kullanabilirsiniz. 10 damla Hindistan cevizi yağına 1 damla karanfil yağı eklemeniz yeterlidir.

Bir kulak pamuğu yardımıyla veya temiz parmak ucuyla sivilce üzerine uygulanabilir. Biraz kurumaya bırakıp sonrasında durulamanız yeterli olacaktır.

Yara İzleri ve Lekeleri Tedavi Eder

Evde yapacağınız karışım ile lekelerinizi veya yara izlerinizi azaltabilirsiniz. Ancak miktarlara dikkat etmelisiniz. Ciddi bir durumunuz varsa bir uzmana danışmalısınız.



Karanfilin toz halini satın alın veya evde 3-4 adet karanfili öğütün ve bir tutam alıp, 1 tatlı kaşığı bal ile karıştırın. Yara izinizin, kızarıklığınızın veya lekenizin olduğu bölgeye sürün (tüm yüzünüze uygulamayın). Kuruduktan sonra durulayın. Lekeler azalmaya başlayana kadar bu işleme devam edin.

 

 

505 Paylaşımlar