Kahve ve Süt Maskesi

Hepimizin Günlük kişisel bakım ürünlerimiz vardır bu ürünler cildi gençleştirmeye ,sarkıntıları yok etmeye ve en önemli olanı ise kırışıklıkları gidermek için kullandığımız kişisel bakım ürünleri bir o kadar da pahalı. Bu kişisel bakım ürünleri daha ucuz ve daha sağlıklı olabilir kahve ve süt maskesi hem hazırlanışı kolay ,maliyeti ucuz hemde etkisi çok büyük.

Kişisel bakımınıza ekleyeceğiniz kahve ve süt maske sizi bir hafta içerisinde 5 yaş daha genç ve daha enerjik gösterecektir.


Evde rahatlıkça hazırlayabileceğiniz bu maske için sadece iki malzeme yeterli kahve ve süt. Yalnızca bir hafta düzenli kullanım sonucunda ciltte oluşan kırışıklıkları ,yaşlanma belirtilerini ortadan yok olmasını sağlıyor ve sizi olduğunuz yaştan daha genç bir yaşta gösteriyor .

Malzemeler:

1 yemek kaşığı kahve

1.5 yemek kaşığı süt

Hazırlanışı:

  • 1.5 yemek kaşığı süt ile 1 yemek kaşığı kahveyi bir kasede karıştırın.
  • Kalın bir macun haline gelene kadar karıştırmaya devem edin.
  • Macun haline gelen bu maskeyi 5 dakika bekletin.
  • 5 dakika beklettikten sonra elde edilen macunu hafif bir şekilde masaj yaparak yüzünüze ve boynunuza uygulayın ve kurumasını bekleyin.
  • 15-20 dakika geçtikten sonra yüzünüzdeki ve boynunuzdaki maskeyi çıkarmak için soğuksu ile yıkayın.

Maskenin kalın bir kıvama sahip olması lazım. Yüzünüze ve boynunuza eşit miktarda olarak dağıtın ve 15-20 dakika bekleyin.Maskeyi çıkartırken hafif masaj yaparsanız ölü deriyi atıp yerine yeni parlak derinin gelmesine yardımcı olur.

Bunu da Okumalısınız: Pürüzzsüz bir cilt için


Kahve Ve Süt Maskesinin Faydaları:

  • Maskenin ferahlatıcı bir etkiye sahip olması sebebiyle vücuttaki gözeneklerin daha çok açıp vücut solunumunu iyi yapar ve bu nedenle gün boyunca cildin enerjik kalmasına olanak sağlar.
  • Maskenin içeriğinde bulunan süt cilde gerekli besin kaynaklarını sağlar.
  • Cildi nazik bir şekilde temizler ve cildin bebeksi yumuşaklığa sahip olmasını sağlar.
  • Kahve ise cilde enerji verir.
  • Cilt gözeneklerini açar ve cildi daha esnek daha canlı yapar.
  • Cildin üzerindeki yara, sivilce, siyah nokta izleri ve oluşan kırışıklıkları giderir.


Hazırlanması da kullanılması kadara basit olan bu kahve ve süt maskemiz cildiniz için çok iyi ve diğer kişisel bakım ürünlerinden daha sağlıklı bir yöntemdir. Bu maskeyi düzenli bir şekilde kullanırsanız 5 yaş daha genç görünüp öyle hissetmenizi sağlayacaktır.

Bu yazı da dikkatinizi çekebilir: Pirinç Suyuyla gençleşin 

UYARI : Hastalıkları tedavi etmek, 1219 sayılı Kanunu’na göre sadece hekimlerimizin görevidir. Bu sitede yer alan bilgiler sağlıklı yaşama tavsiye niteliğindedir. Tedavi veya doktor tedavisi yerine geçmez. Adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra kullanmanız tavsiye edilir. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

Nasıl Yapılır?

134 Paylaşımlar