Gerçeği Bilseniz Evinize Bile Sokmazsınız

Alüminyum Folyo

Alüminyum folyo yemek pişirmek için sıklıkla kullanılan bir maddedir. Gerek sandviçleri sarmada gerek fırında yapılan yemeklerde kullanılan alüminyum folyo çoğu evde bulunur. Ancak yeni yapılan araştırmalara göre bu madde insan sağlığına ciddi anlamda zarar veriyor.

Dünya Sağlık Örgütü bir insan vücudunun günlük alması gereken alüminyum miktarını belirlemiştir çünkü insan vücudu, alüminyumu yalnızca küçük miktarlarda sindirebilir. Bu miktar da günlük olarak vücut ağırlığındaki her bir kilo başına 40 mg’dır. Alüminyum mısırda, kaşar peynirinde, tuzda, bitkilerde, baharatlarda ve çayda bulunur.



Yukarıda belirttiğimiz gibi pişirme araçlarında ve aynı zamanda mide ilaçları ve terlemeyi önleyici ilaçlarda da bulunur. Alüminyumda bulunan alüminyum sülfat, içme suyunun arındırılmasında pıhtılaştırıcı madde olarak görev alır.

Alüminyum en çok meyvelerde, ıspanaktan, turptan, mantardan, sebzelerden ve bazı etlerden alınır. Alüminyum folyoda pişirilen kırmızı etteki alüminyum oranı %89 ve %378 oranında artabilir.

Yiyeceklere karışan alüminyum miktarı yiyeceğin türü ve içindeki baharatlarla ilişkilidir. Yiyeceğin sıcaklığı ve asidik oranı da bununla ilgiliyken, aynı zamanda folyoda pişirilen yiyeceklere de alüminyum bulaşmaktadır.

Yiyeceğin asidik özelliği de alüminyumun yemeğe karışma derecesini artırır. Alüminyumun vücudunuza verdiği zararlar sağlığınızın ne durumda olduğuna ve vücudunuzun Dünya Sağlık Örgütü tarafından alınmasına sorun olmadığı belirtilen derecenin ne kadarını sindirebildiğine bağlıdır.



Yapılan bir araştırmada Alzheimer hastalığı olan insanların beyinlerinde fazla derecede alüminyum olduğu görülmüştür ancak yüksek alüminyum alımı ve Alzheimer arasında doğrudan bir bağlantı bulunmamıştır.

Sağlıkla kalın…

 

 

40 Paylaşımlar