Doktorlar Hayret Etti

En Ağır Eklem Ağrıları 60 Artrit ve Kireçlenme 3 Günde Yok Olacak!



Pek çok kişi romatizma, artrit ve osteoartrit gibi hastalıkların neden olduğu eklem ağrılarından şikayetçidir. Bu ağrılar her zaman geçirilemeyebilir ancak çeşitli taktikler sayesinde ağrıların şiddeti azaltılıp yaşam kalitesini düşürmesi önlenebilir. Bunun için size çeşitli doğal çözüm önerilerimiz var.

1: Her Gün Zencefil

Yakın dönemde Miami Üniversitesinde yapılan bir çalışma, günde 2 kapsül zencefil tüketmenin eklem ağrısına iyi geldiğini ortaya çıkartmıştır. Zencefili aktarlardan ya da büyük marketlerden temin edebilirsiniz. Her gün, günde iki sefer bir yemek kaşığı zencefili bir bardak su ile tüketirseniz günlük önerilen miktarda tüketmiş olursunuz.

2: Bazı Yiyeceklere Dikkat Edin

Bu yiyecekleri ya hiç tüketmemelisiniz ya da çok az miktarda tüketmelisiniz:

Laktoz:

Laktozun içindeki süt proteini eklem enflamasyonuna neden olur. Eğer çok sık süt ve yoğurt tüketiyorsanız, yaşam kalitenizi arttırmak için bu besinleri yavaş yavaş beslenme düzeninizden çıkartmalısınız.

Kırmızı et:

Kırmızı etleri tamamen hayatınızdan çıkartmaya çalışın, kırmızı et hem sağlıklı değildir hem de damarlarda kolesterol sorunlarına yol açabilir.

Buğday:

Yapılan çalışmalar buğday ve diğer tahılların içerdiği glutenin, artriti olan kişilerde eklem ağrısı ve enflamasyona neden olduğunu göstermektedir. Beslenme düzeninizden gluteni çıkartmak biraz rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Gluten tüketmeyi bıraktıktan sonra bir değişiklik görmediklerini söyleyen bazı kişiler olsa da, pek çok kişi gluteni tamamen hayatlarından çıkarttıktan sonra yaşam kalitelerinde ciddi bir artış olduğunu belirtmektedir.


Patlıcangiller:

Patlıcangiller derken domates, biber, patlıcan gibi yiyeceklerden bahsediyoruz. Bu çiğ sebzeler kas-iskelet sisteminde soğukluğa neden olabilirler; ayrıca eklem enflamasyonu ve migrene de neden olabilirler. Bunun nedeni solanin adı verilen bir toksik bir alkaloittir ve bu madde enflamasyona neden olabilir veya zaten bu tarz bir şikayeti olan kişinin durumunu kötüleştirebilir. Bu durumda tüketebileceğiniz en sağlıklı sebze havuçtur.

Bu da dikkatinizi çekebilir. Sürekli yorgunluk, halsizlik ve ağrı

3: Sabahları Yeşil Çay İçin

Yeşil çayın içerdiği antioksidanlar artrit ve eklem ağrısı ile savaşıp oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Her sabah bir bardak içmeyi unutmayın.

4: Ağrınızı Azaltıp Ruh Halinize İyi Gelecek Besinler Tüketin

Taze ürünler tüketin, özellikle de sebze ve meyve. Dondurulmuş veya önceden hazırlanmış çeşitli kimyasallar içeren yiyecekler eklem ağrılarını arttırır. Kuru meyveler: Badem, antepfıstığı ve benzeri yemişler sağlıklı birer enerji kaynağıdır. Limon suyu: Limon suyu ihtiyacımız olan antioksidanları almamızı sağlar ve daha etkili olması için sabahları içilmelidir.

Balıkyağı:

Eklem ağrılarının şiddetini azaltmaya yardımcı olduğu kanıtlanmış bir Omega 3 kaynağıdır. Her gün bir çay kaşığı tüketmeyi unutmayın. Organik elma sirkesi: Ağrıyı azaltmaya yardımcı olur ve genel sağlığınız için yararlıdır


Kinoa ve Amarant:

Süper besin olarak adlandırılan bu tahıllar hem tükettikçe size harika faydalar sağlayacak hem de eklem ağrısını azaltmaya yardımcı olacaktır

 

204 Paylaşımlar