Yapraklı Süsleme Motifi

Merhaba sevgili örgü sevenler. Bugün sizlere bir çok yerde süsleme amaçlı kullanabileceğiniz yapraklı süsleme motifi anlatımını yapıyorum. İzleyerek örmek isteyenlere de alt başlıkta videosunu paylaşıyorum. Keyifli örmeler diliyorum. Başka örgü modellerime de bakmak isterseniz youtube kanalıma beklerim.

Yapraklı Süsleme Motifi Videosu

Motifin Yapım Aşamaları

  1. İlk olarak sihirli yuvarlak yapıyoruz ve 5 zincir çekiyoruz. Ardından sihirli yuvarlağın içerisine ikili tırabzan şeklinde batıyoruz ve bir yuva oluşturuyoruz. 2 zincir çekip yine ikili tırabzan şeklinde batıyoruz ve ikinci yuvayı oluşturuyoruz. Bu şekilde toplam sekiz yuva yapıyoruz.
  2. İlk yuvaya kaydırma yöntemi ile batıp 3 zincir çekiyoruz. Sonra aynı yuvaya dört tane de ikili tırabzan örüyoruz. 3 zincir çekip örgüyü çeviriyoruz ve ilk tırabzana batmayıp sonrakilere batıyoruz. Çektiğimiz zincirle birlikte toplam beş tane tırabzan örmüş oluyoruz. 3 zincir çekip yine örgüyü çeviriyoruz ve bir sonraki (ikinci) yuvaya toplam 5 tane ikili tırabzan örüyoruz. Ardından 3 zincir çekip örgüyü çeviriyoruz. Yine ilk tırabzana batmayıp ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci tırabzanlara birer tırabzan yapıyoruz. 3 zincir le dönüp üçüncü yuvada aynı işlemleri tekrarlıyoruz. Sıra sonuna kadar toplam sekiz tane bu şekilde gül yaprağı yapıyoruz.
  3. Bu sırada yeşil iple yeşil yaprakları örüyoruz. Ardından ipimizle herhangi bir yuvaya sıkı iğne batıp 1 zincir çekiyoruz. Aynı yuvaya iki tane ikili tırabzan, tığa iki dolayıp üçten kapanan üçlü tırabzan örüyoruz ve 3 zincir çekiyoruz. Son yaptığımız tırabzanın tepesine bir pıtırcık oluşturuyoruz. Ardından yine sırası ile aynı yuvaya 1 tane üçlü, 2tane ikili tırabzan, 1 zincir çekip bir tane de sıkı iğne batıyoruz. Sonra iki zincir çekip bir sonraki yuvaya geçiyoruz. Burada da işlemi tekrarlıyoruz. Sıra sonuna kadar işlemi tekrarlıyoruz.

Başka modellerde buluşmak dileğiyle örgüyle ve sevgiyle kalın.

1 Paylaşımlar