Motifli Büstiyer Yapımı

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere alt kısmı motiflerden oluşan, cupları sıkı iğne ile yapılan motifli büstiyer yapımı nı anlatmak istiyorum. Büstiyerin anlatımına geçmeden önce hemen aşağıda videolu anlatımını bırakıyorum. Videoyu izleyerek kolaylıkla yapabilirsiniz. Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin diyorum.

Motifli Büstiyer Yapımı Videolu Anlatımı

Büstiyerin Yapım Aşamaları

  1. İlk önce büstiyerimizin cuplarını yapıyoruz. Bu büstiyerin cuplarını başlarken 7 m zincir çekip üzerine her bir zincire sıkı iğne yapıyoruz. Sonra sıkı iğneleri arttırmak için tam orta noktaya üç tane sıkı iğne yapıyoruz. Cup alt ölçümü 16 cm oluncaya kadar arttırmaya ve büyütmeye devam ediyoruz.
  2. Cupların sıkı iğnesi bittiğinde alt kısmı hariş diğer iki kenarı videoda gösterildiği şekilde örüyoruz. Ardından boyun bağlama iplerini iki tırabzanla örüyoruz. Ardında iki cupu tam orta noktasından birbirine tutturuyoruz. Siz daha geniş bağlama bağı isterseniz tırabzan sayısını arttırabilirsiniz.
  3. Daha önceden örüp hazır ettiğimiz motifleri birbirine ekliyoruz. Motiflerin yapımı için buraya tıklayarak videoya ulaşabilirsiniz.
  4. Motif ekleme işlemi bittikten sonra motifli kısım ile cupları birbirine ekleme işlemini yapıyoruz. Motifli kısmın üst sırasını örerken cup kısmı videoda gösterildiği şekilde eklemesini yapıyoruz.
91 Paylaşımlar