Gökkuşağı Süveter – Rainbow Sweter

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere birlikte gençlerin son zamanlarda çok tercih ettiği gökkuşağı süveter – rainbow sweter yapımını anlatacağım. Piyasada 16 TL ile 200 TL arasında satışa sunulan bu süveteri sadece 30 TL ye kendimiz yapacağız. Bunun için öncelikle süveter kısmını örmemiz gerekiyor. Öreceğiniz kişinin ölçüsüne göre ilmek atıp başlamalıyız. Ben kendi ördüğüm süveterin ilmek sayılarını vermek istiyorum. Böylece örmek isteyenlere ufak da olsa bir fikir olur. Anlatıma geçmeden önce videosunu aşağıya bırakıyorum.

Gökkuşağı Süveter – Rainbow Sweter Videolu Anlatımı

Süveter Yapımının İşlem Aşamaları

  1. Süvetere 54 ilmek ile başlıyoruz. Ve koltuk altına kadar düz örgü örüyoruz.
  2. Koltuk altı kesim sayıları 3/ 2/ 2/ 1 şeklinde olmalıdır. Kesim işleminden sonra ön boyun kesimine kadar düz devam ediyoruz.
  3. Ön boyun kesiminde onar ilmek omuz kısımları için ayırıp kalan ilmeklerden on tanesini kesiyoruz. Bu on ilmek örgünün tam ortasındaki ilmekler olmalıdır. Omuz ve ön ilmeklerin dışında kalan ilmekleri iki tarafa eşit dağıtmak gerekmektedir. Benim ilmek sayıma göre toplam sekiz ilmek kalmaktadır. Sonraki kesimlerin üçer tanesini bir sırada birer tanesini bir sırada yapıp ön kesimini de bitiriyoruz. Ön derinlik yeterli oluncaya kadar örmeye devam edip omuz ilmeklerini bir anda kesip bitiriyoruz.
  4. Arkayı da aynı şekilde örüyoruz. Yalnız arka boyun derinliği çok fazla olmasına gerek olmadığından öncen daha sonra kesilmelidir.
  5. Ön ve arkayı bitirdikten sonra omuzlardan birini dikiyoruz. Sonra diktiğimiz taraftaki kol evinde ilmek çıkarıp iki ters, iki düz lastik örgü yapıyoruz. Ardından boyun lastiğini yapıp ikinci omuzu dikiyoruz. İkinci kol evinde de iki ters iki düz lastik örgüyü yapıyoruz. Sonra bir yanı dikip alt etek ucunun lastiğini de örüyoruz. İkinci yanı da dikince süveterin zemini hazır hale gelmiş oluyor.
  6. Öndeki gökkuşağını örerken herhangi bir kurala uymadan tamamen spontane örüyoruz. 25 zincir çekip üzerine her zincire bir tane olacak şekilde 20 tane ikili tırabzan yapıyoruz. Bir sonraki sırada ve daha sonrakilerde iplik değiştiriyoruz. Ve her üç ya da dört tırabzanda bir tane arttırma işlemi yapıyoruz. Arttırma işlemi yapma sebebimiz gökkuşağımızın yay şekline dönmesi için. Gökkuşağını bitirince kalınca bir iple her iki kenarda dolgular yapıp bulutları oluşturuyoruz.

Örecek olanlara şimdiden kolay gelsin. Sevgiyle ve örgüyle kalın.

Youtube kanalıma göz atmak için ve farklı modelleri de görmek için tıklayınız.

1 Paylaşımlar