Fıstıklı Bebek Battaniyesi Motifi

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere çok kolay bir bebek battaniyesi motifi paylaşmak istiyorum. Fıstıklı bebek battaniyesi motifi hem de çok şık duracak. Motifimiz sadece iki sıradan oluşmaktadır. Açıklamasına geçmeden önce videosunu hemen altta paylaşıyorum. İsterseniz youtube kanalımdan izleyerek de yapabilirsiniz.

Fıstıklı Bebek Battaniyesi Motifi Videolu Anlatımı

Bebek Battaniyesi Motif Videosu

Motif Açıklaması

  1. Motifimize yedi zincir çekerek başlıyoruz. Zinciri halka şekline getirdikten sonra içerisine beşli ya da altılı fıstık yapıyoruz. Beş zincir çekiyoruz. Ardından yine fıstık yapıyoruz. Toplamda halka içerisinde sekiz adet fıstık ve sekiz adet beş zincirli yuva oluşturuyoruz.
  2. İkinci rengimizi herhangi bir yuvaya bağlıyoruz. Aynı yere bir tane sıkı iğne batıyoruz. Ardından tığa ip dolayarak bir sonraki yuvaya gevşekçe ve uzatarak ikili tırabzan yapıyoruz. Toplam sekiz tane ikili tırabzan yaptıktan sonra üç zincir çekiyoruz. Aynı yuvaya sekiz tane daha ikili tırabzan örüyoruz. Ardından hiç zincir çekmeden sonraki yuvaya sıkı iğne batıyoruz. Yine tığımıza ip dolayarak bir sonraki yuvaya uzatarak ve gevşekçe sekiz tane ikili tırabzan örüyoruz.
  3. Motif birleştirme işlemi köşelerden bir zincir çekip sıkı iğne batılarak yapılmaktadır.

Bebek battaniyesi motifi eklemeleri bittikten sonra delikli bir görünümde olacağından astar yaptırılarak kullanılmalıdır.

Benimle birlikte örecek olanlara şimdiden kolaylıklar diliyorum. Başka bir modelde buluşmak dileğiyle sevgiyle ve sağlıcakla kalın.

1 Paylaşımlar