Dantel Oda Takımı Motifi

Merhaba. Bugün sizlere eski ama bir o kadar da güzel dantel oda takımı motifi anlatımı yapıyorum. İsterseniz bu motiften baharlık ya da yazlık bluz da örebilirsiniz.Motifi videodan izleyerek yapmak isteyenler için alt başlıkta videosunu bırakıyorum. Başka örgü modellerime de bakmak isterseniz youtube kanalıma beklerim.

Dantel Oda Takımı Motifi Videosu

Oda Takımı Motifi

Motifin Yapılışı

  1. İlk olarak 8 zincir çekip bir yuvarlak elde ediyoruz. Bu yuvarlak içerisine 24 tane ikili tırabzan örüyoruz.
  2. Beş tırabzan tepesine birer tane sıkı iğne batıyoruz. Ardından 6 zincir çekiyoruz ve işlemi tekrarlıyoruz.
  3. Bu sırada her bir yuvaya 13 er adet ikili tırabzan örüyoruz ve geçişlerde üçer zincir çekiyoruz
  4. İlk tırabzana batmayıp sonraki 13 tırabzanın her birinin tepesine batarak ikili tırabzanlar yapıyoruz. Sonra 3 zincir çekip geçiş boşluğuna sıkı iğne batıyoruz. 3 zincir daha çekip işlemi tekrarlıyoruz.
  5. Bu sırada her bir tırabzanın tepesine birer tane sıkı iğne batıyoruz ve aralarına 2 zincir çekiyoruz. Geçişlerde 4 zincir.
  6. Her bir küçük yuvaya sıkı iğne batarak ve ikişer zincir çekerek yine küçük yuvalar oluşturuyoruz. Ardından geçiş boşluğuna geçerken 2 zincir, 2 tırabzan, 2 zincir, 2 tırabzan ve 2 zincir.
  7. Yine küçük yuvaları bir eksilterek örüyoruz. Her sırada bu küçük yuvalarımızı bir eksilterek örüyoruz. Geçişte 3 zincir, 3 tırabzan, 2 zincir, 3 Tırabzan, 3 zincir.
  8. Küçük yuvalardan sonra 4 zincir çekiyoruz. Sonra sıradaki üç tırabzanın tepesine birer tırabzan örüyoruz ve ortadaki boşluğa 2 tırabzan, 2 zincir, 2 tırabzan örüyoruz. Ardından yine gelen üç tırabzanın tepesine birer tırabzan yapıyoruz.
  9. Bu sırada kalan beş küçük yuvayı ördükten sonra beş zincir çekiyoruz. Ardından üç tırabzan iki zincir yapıyoruz. Boşluğa üç tırabzan, 2 zincir, 3 tırabzan örüyoruz
  10. Küçük yuvalardan sonra beş zincirle geçiyoruz. 3 tırabzan, 2 zincir, 5 tırabzan, 2 zincir şeklinde devam ediyoruz.
  11. Üç tane küçük yuvayı örüyoruz ve 6 zincir çekiyoruz. Sonra 5 tırabzan, 2 zincir şeklinde devam edip işlem tekrarı ile sırayı tamamlıyoruz
  12. İki üçük yuvadan sonra geçiş için 7 zincir çekiyoruz ve tırabzan gruplarını tırabzan aralarda ikişer zincir şeklinde sırayı bitiriyoruz.
  13. Bir küçük yuvadan sonra arada 8 zincir çekerek tırabzanlı kısma geçiyoruz. Burada da modelin gelişine göre tırabzanlarımızı yapıp sırayı bitiriyoruz.
  14. Yuvanın ortasına sıkı iğne olarak batıyoruz. Geçişte sekiz zincir çekiyoruz. Ardından her bir üç tane tırabzanın ilk ikisine yine tırabzan örüyoruz. 3zincir çekip son ördüğümüz tırabzanın tepesine batarak pıtırsık yapıyoruz. Sonra bir tırabzan daha örüp iki zincirle diğer tırabzanlara geçiyoruz. Her bir gruba işlemi tekrarlıyoruz.

Bugünkü modelimiz bu kadar. Umarım beğenerek ve severek yaparsınız. Sevgiyle ve örgüyle kalınız.

1 Paylaşımlar