Ajurlu Yelek Kazak Modeli

Merhaba sevgili örgü severler. Bugünkü modelimiz ajurlu yelek kazak modeli. Bu modelimizin yapımı gerçekten çok kolay ve keyifli. İster çeyizlik yelek, ister kazak, hırka ya da bebek yeleğinde kullanın. Hepsine çok yakışacak bir model. Modelimizin videosunu alt başlıkla veriyorum. Dilerseniz videoyu izleyerek de kolayca yapabilirsiniz. Ayrıca farklı örgü modelleri de yapmak isterseniz youtube kanalımı ziyaret edip modellerime bakabilirsiniz.

İnstagram adresimden takip etmek isterseniz tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bu modelde bir örnek kurmak için 12 ilmeğe ihtiyacımız vardır. Öreceğimiz ürünün eni boyunca gerekli olan ilmeği hesaplarken 12 ve 12 nin katlarından oluşmasına dikkat etmeliyiz. İlave olarak iki ilmek model sonu için ve iki ilmek de bir başa bir sona kenarlar için atmalıyız. Modelin tamamı 12 sıradan oluşmaktadır. Bu 12 sıranın tekrarı ile örgümüzü örüyoruz.

Ajurlu Yelek Kazak Modeli Videolu Anlatımı

Modelin Yapım Aşamaları

Modelin yapımını anlatırken kenar ilmeklerinden bahsetmeyeceğim. Bahsettiğim ilmekler sadece örneğe giren ilmekler olacaktır.

  1. Kenar ilmekten sonra şişimize bir ip dolama ile modelimize başlıyoruz. Ardından sıradaki ikisini yön değiştirerek içten birlikte örüyoruz. Sonra 6 düz, 1 dola, sıradaki ikisini yine yön değiştirerek birlikte örüyoruz. Sonra 2 ilmek düz örüp ilk örneği bitiriyoruz.
  2. Bu sıranın tamamını ters örüyoruz.
  3. Kenardan sonra sıradaki iki ilmeği sağa doğru birlikte örüyoruz ve bir doluyoruz. 4 düz, ikisi birlikte sağa doğru dıştan örüyoruz. Ardından 1 dola, 1 düz, 1 dola, yön değişerek ikisi birlikte örüyoruz ve bir düz
  4. Sıranın tamamını ters örüyoruz.
  5. Kenar ilmekten sonra 1 dola, yön değişerek ikisi birlikte düz. Ardından 1 dola, 3 düz, 1 dola, yön değişerek ikisi bir
  6. Tamamını ters örüyoruz
  7. Kenardan sonra ikisi bir, 1 dola, 2 düz, ikisi bir, bir dola, 6 düz.
  8. Bu sıranın tamamını ters örüyoruz.
  9. Kenardan sonra 1 dola, yön değişip ikisini birlikte örüyoruz. Sonra 1 düz, ikisi birlikte, 1 dola, 1 düz, 1 dola örüyoruz. Ardından sıradaki iki ilmeğin yönünü değişerek ikisini bir örüyoruz ve 4 düz ile örneği bitiriyoruz
  10. Tamamını ters örüyoruz.
  11. Kenar ilmeğinden sonraki ikisini birlikte örüyoruz ve 1 doluyoruz. Sıradaki ikisi bir, 1 dola, 1 düz, 1 dola, yön değişerek ikisi bir ve üç düz.
  12. Bu sıranın tamamını ters örüp modeli bitiriyoruz.

Modelin tekrarı bu 12 sıra ile yapılmaktadır. Benimle birlikte örenlere kolay gelsin diyorum. Bir başka örgüde buluşmak dileğiyle sevgiyle ve örgüyle kalınız.

1 Paylaşımlar