Koruk Suyunun Faydaları

Koruk halk arasında olgunlaşmamış, yeşil üzümlere denmektedir. Koruk suyu, bu yeşil üzümlerin sıkılarak elde edilen ekşi suyuna denir. Bu yazımızı koruk ve koruk suyunun faydaları hakkında araştırıp sizlere bilgi vermek amacı ile kaleme aldım.

Koruk denilen ham üzümler sıkıldığında ekşi ve asidik bir su elde edilir. Sonra bu sıkılan sular şişelerde saklanır. Bu su tamamen doğal bir yapıya sahiptir.. Koruk özellikle Ege bölgemizin vazgeçilmez tatlarındandır.

Koruk Suyunun Faydaları Nelerdir?

  • Yemeklerden önce içildiğinde iştah açıcı özelliğe sahiptir.
  • Bağırsakların çalışmasına sebep olur. Sindirimi kolaylaştırır ve rahatlatır. Kabızlığa iyi geldiği bilinmektedir.
  • Antioksidan özelliği sebebi ile vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
  • Ciltteki kızarıklıklara iyi gelmektedir. Kurdeşen dökenlere önerilmektedir.
  • Tüketilmesi soğuk olur ve bu sebeple de serinletici özelliği vardır.
  • Koruk suyu ödem atılmasını sağlar
  • Kalbi kuvvetlendirir.
  • Böbrek taşı düşürmeye faydası olduğu bilinmektedir.
Koruk Suyunun Faydaları

Koruk Suyu Nasıl Yapılır?

Eskiden koruk suyu, toplanan üzüm salkımları havanda dövülüp suyu sıkılarak elde edilirmiş. Fakat artık bu zahmetli iş yerini robotlara, blenderlara bırakmıştır. Koruk suyu yapmak için:

  1. Toplanan korukları iyice ayıklıyoruz. Ardından sirkeli suya bırakıyoruz ve bir müddet bekletiyoruz. Sonra iyice yıkayıp duruluyoruz.
  2. Temizlenen korukları katı meyve sıkacağında sıkıyoruz. Sonra posaları tekrar sıkım işlemine alıyoruz. Tamamen suyu çıkana kadar işlemi tekrarlıyoruz.
  3. Katı meyve sıkacağımız yoksa eğer korukları mutfak robotundan geçirerek koruk suyumuzu elde ediyoruz. Sonra robottan geçirdiğimiz korukları iyice tahta kaşıkla ezerek suyunu çıkartıyoruz.

Hazırladığımız koruk sularını hava almayan kaplara koyarak altı ay boyunca buzdolabında saklayarak tüketebiliriz. Koruk suyu hazırlarken tene temas ettirmemeye dikkat etmeliyiz. Çünkü alerjik reaksiyonlara sebep olabileceği bilinmektedir.

Koruk Suyu Nasıl Tüketilir?

Özellikle sıcak yaz günlerinde gün aşırı tüketebiliriz. Çeyrek bardak koruk suyunun üzerine buz ve su eklenerek içeceğimizi hazırlayabiliriz. Sonrasında koruk suyunu salatalarda limon suyu gibi kullanarak da tüketebiliriz.

UYARI : Hastalıkları tedavi etmek, 1219 sayılı Kanunu’na göre sadece hekimlerimizin görevidir. Bu sitede yer alan bilgiler sağlıklı yaşama tavsiye niteliğindedir. Tedavi veya doktor tedavisi yerine geçmez. Adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra kullanmanız tavsiye edilir. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

Nasıl Yapılır?

1 Paylaşımlar