Yer Fıstığı Yemek İçin On Neden

Yer Fıstığı Yemek İçin Sebepler

yer-fistigi-yemek-icin-on-neden
yer-fistigi-yemek-icin-on-neden

Yer fıstığı vücut için önemli antioksidanları içeren bir kuru yemiştir. Tam bir enerji deposu olması sebebiyle de özellikle spor yapanları tüketmesi gerekir. Bilinenin aksine yer fıstığı vücüda kilo olarak değil enerji olarak geri döner. İşte yer fıstığı yemek için on neden:


  1. İçerisindeki mineral ve yağlar kan şekerini dengeler ve dolayısıyla da kan şekeri düşüşüne bağlı rahatsızlıkları engeller
  2. Kolesterolü düzenler. İçindeki yağlar iyi kolesterolü yükseltip kötü kolesterolün düşmesine sebep olur.
  3. Fıstığın içinde bulunan triptofan düşük seratonini yükseltir. Böylece düşük seratonine bağlı gelişen depresyon ve deprefisikten korur.
yer-fistigi-yemek-icin-on-neden
yer-fistigi-yemek-icin-on-neden

4. Hamilelikte düşük riskini engellemeye ve döllenmenin artmasına yardımcı olur.

5. Kolon kanserine yakalanma riskini azaltır.

6. Yer fıstığının içerisinde bulunan yağlar ve vitaminler beyin sağlığı için faydalıdır. Doktorlar özellikle Alzheimer hastalarının ve orta yaşta unutkanlık yaşayanların yer fıstığı yemesinde fayda olduğunu söylemektedirler.

7. Yer fıstığının içerisinde bulunan yağlar yüksek oranda polifenolik asit içerir. Bu asit grubu vücut için zararlı olan ve nitro amin diye bilinen zararlı asitleri önler.

8. Yer fıstığında bulunan doymamış yağlar kalp sağlığını konur.

9. Yer fıstığı tüketimi safra kesesi taşı ve sancılarına iyi gelir. Bunun için yer fıstığı ezmesi kullanılmalıdır.

10. Yer fıstığı içerisinde bulunan E vitamini cilt için faydalıdır. E vitamini cilde nem sağlayıp esnekliğini korumasına yardımcı olur. Güneşten gelen zararlı ışınlardan da cildi korur. üstelik yer fıstığı sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarında iyileşme sürecine yardımcı olur

Kavrulmuş fıstığın faydaları 

  • kavrulmuş fıstığın faydaları denilince akla ilk olarak kolesterolü düzenleyici etkisi gelmektedir. Kötü olan kolesterolü düşürerek, iyi kolesterolün yükselmesine yardımcı olur.
  • Depresyon dönemlerinde bireylerin sakinleşmesini ve daha az sinirlenmesini sağlar.
  • Özellikle kadınlarda, hamilelik öncesindeki aşamada vücutta bulunan folik asit oranını yaklaşık olarak %70 oranında azaltır.
  • Kan şekeri seviyesinin normale dönmesini sağlayarak devamlı bir şeyler yeme isteğinizi en aza indirir.
  • Kavrulmuş fıstığın faydaları arasında gelişme çağındaki çocukların hızlı büyümesine yardımcı olması da yer almaktadır. Çünkü fıstığın içerisinde amino asit bulunmaktadır ve bu aminoasitler vücut gelişimini olumlu etkilemektedir.
  • Kavrulmuş fıstığı haşlayarak yediğiniz zaman içeriğinde bulunan antioksidanlar insan vücudu için daha yararlı hale gelmeye başlar. Bu durumda vücutta bulunan serbest radikallerin etkisinin kırılmasına yardımcı olur.
  • Kavrulmuş fıstığın mineral ve vitamin deposu olduğu savunulur. İçerisinde pantotenik asit, B9, B6 ve niasin vitaminleri içerir.

UYARI : Hastalıkları tedavi etmek, 1219 sayılı Kanunu’na göre sadece hekimlerimizin görevidir. Bu sitede yer alan bilgiler sağlıklı yaşama tavsiye niteliğindedir. Tedavi veya doktor tedavisi yerine geçmez. Adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra kullanmanız tavsiye edilir. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

Nasıl Yapılır?

617 Paylaşımlar