Mandalina Kabuğunun İnanılmaz Faydaları

Mandalina kabuğu deyip geçmeyin. Araştırmalara göre mandalina kabuğunun inanılmaz faydaları vardır. Nelere iyi geldiğine gelin beraber bakalım..

mandalina-kabugunun-inanilmaz-faydalari
Mandalina Kabuğunun İnanılmaz Faydaları

Mandalina Kabuğunun İnanılmaz Faydaları

Ayak mantarı

Mandalina kabukları ayak mantarlarını giderici bir etkiye sahiptir. İçinde bulundurduğu çeşitli gaz ve enzimler sayesinde mikropları öldürerek mantar gibi kronik sorunların ortadan kalkmasına yardımcı olur…

Öksürük

Mandalina ve kabuklarında bulunan antioksidanlar sayesinde öksürüğü oluşturan nedenleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Kuruttuğunuz mandalina kabuklarını sıcak suyun içine koyup demleyin 2 hafta serin yerde muhafaza ettikten sonra suyunu süzerek içebilirsiniz.

Sindirim problemleri

Sindirim sistemini düzenleyici vitaminleri mandalina kabukları içinde bulundurur. Bu vitaminler  sindirim sorunlarına çözümüne yardımcı olur . Toz haline getirdiğiniz mandalina kabuklarını yemeklerinize çok az miktarda koyarak kullanabilirsiniz.

Bronşit

Yemeklerden önce iki çorba kaşığı mandalina kabuğuna bşşr kahve fincanı sıcak su eklenerek tüketildiğinde sorunları giderici rol oynar. İçerdiği antioksidan, vitamin ve mineraller sayesinde akciğerlere hava taşıyan kanalcıkları açarak iltihapları önlemeye yardımcı olur.



Sağlığa katkılarından başka mandalinayı farklı şekillerde de kullanabilirsiniz Mesela:

Kek ve kurabiyelere aroma

mandalina-kabugunun-inanilmaz-faydalari
Mandalinanın Faydaları

Birkaç tane mandalina kabuğunu toz şeker ile rondodan geçirerek elde edebileceğiniz bu karışımı kek ve kurabiyelerde kullanabilirsiniz.

Reçel yapımı

Mandalina kabuklarından harika reçeller yapabilirsiniz. Mandalina kabuğu reçeli için mandalina ve limonların kabuklarını istediğiniz boyutta kesin. Sonra bir tencereye alıp 4 çay bardağı toz şekeri üzerine döktükten sonra 3-4 saat bekletin. Beklettikten sonra 5 çay bardağı sıcak suyu ekleyip şerbet kıvamına gelene kadar kaynatın. Sıcakken kavanoza koyun ve ağzını sıkıca kapatın. Afiyetle yiyin.

Mandalina kabuğu çayı

Mandalina kabuklarını kurutarak demleyeceğiniz çay lif ve vitamin deposudur. Düzenli tüketildiğinde dokuların sağlığını da koruyan bu çay kolesterolü dengede tutar. Ayrıca bu çay soğuk algınlığı, nezle, grip, gibi hastalıklardan da korunmanıza yardımcı olur.


Cilt bakımı

  • Bir kaseye 2 çay kaşığı mandalina kabuğu rendesi,
  • Portakal kabuğu rendesi,
  • Greyfurt kabuğu rendesi 
  • 2 çorba kaşığı bal
  • Tüm malzemeleri karıştırıp 15 dakika kadar yüzünüzde bekleterek yıkayın.

Pürüzsüz ve arınmış bir cilde kavuşabileceğiniz bu doğal maskeyi uygulamadan önce cildinizin ufak bir noktasında deneyerek alerjik bir reaksiyon gösterip göstermediğini test etmeniz olası alerjik reaksiyonun önüne geçmenizi sağlar.

UYARI : Hastalıkları tedavi etmek, 1219 sayılı Kanunu’na göre sadece hekimlerimizin görevidir. Bu sitede yer alan bilgiler sağlıklı yaşama tavsiye niteliğindedir. Tedavi veya doktor tedavisi yerine geçmez. Adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra kullanmanız tavsiye edilir. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

Nasıl Yapılır?

806 Paylaşımlar