Hamilelikte Çatlakları Önlemek İçin

Anne adayları hamile kalmayla birlikte büyüyen karınla karın bölgesinde çatlaklar da oluşmaya başlar. Bu çatlaklar önlenebilir mi? Aslında bu mümkün. Hamilelikte çatlakları önlemek için düzenli ve dengeli kilo alımı ve dışarıdan cildin elastik yapısını desteklemek gerekir. Bütün bunlarla birlikte bol su içmeyi de unutmamalı. Çatlakların oluşumunu engellemeye yardımcı takviyeler:

Hamilelikte Çatlakların Oluşma Sebepleri

Vücut hücre, deri ve bağ dokusunu bir araya tutan elastik bir protein üretir. Çatlak önlemek için herkes vücut yapısını çok iyi tanıması gerekir. Olası çatlak oluşumlarının sebeplerini uzmanlar şöyle sıralamaktadırlar:

  • Hamilelik
  • Ani kilo alma ve verme
  • Doğum kontrol haplarının kullanımı
  • Kortizon kullanımının fazla olması ve bu kortizonlara bağlı vücut elastikiyeti kaybı
  • Ergenlik hormonlarının düzensizliği

Çatlakların ortaya çıkma temeli hormonsal değişimlerdir. Bu değişimler sonunda deri aşırı gerilmelerle çatlamaya başlar. Gerilmeler ani olduğunda çatlakların oluşması kaçınılmazdır. Aşırı ve ani kilo alıp vermeler buna sebeptir. Eğer cilt yavaş gerilir ve büzüşürse çatlakların oluşmaması için uyum sağlar.

Hamilelik Çatlakları Önlenebilir Mi?

ÇAtlakların oluşması ve derinliği tamamen kişinin deri yapısına bağlı olduğundan her kadında farklı çatlaklar görülebilir. Eğer cildin elastikiyeti az ise daha fazla çatlak oluşacaktır. Ama önlem almaya çalışmamızla birlikte çatlakların oluşumu daha yüzeysel olacaktır. Hamilelik çatlarları bebek büyümeye başlayıp karın derisini genişletmesiyle oluşmaya başlar. Bazı kadınlarda son aylarda, bazılarında ise altıncı aydan itibaren çatlamalar oluşmaktadır.

Çatlak Oluşmaması ya da Azalması İçin Yapılması Gerekenler

  • Vücut nemli tutulmalı ve cildin gerilmesi önlenmeye çalışılmalıdır. Bunun için yeterli su içilmelidir.
  • Aşırıya kaçmadan vitamin sağlayan meyvelerden aşırıya kaçmadan tüketilmelidir. Aşırısında meyve içinde bulunan şeker zararlı olmaya başlayabilir.
  • Hamilelikte çatlakları fark edince önlemini almak gerekir. Daha kırmızı iken dışarıdan sürülebilecek nemlendirici ve yumuşak tutucu doğal ürünlerle çatlaklar hafifletilebilir.
  • Hamileliğin başından beri doğal yağlardan faydalanılabilir.
  • Doğal yağları kullanmadan önce mutlaka kolunuzun iç kısmına sürerek alerjik reaksiyonun olup olmadığını test ediniz.


Zeytinyağı

hamilelikte-catlaklari-onlemek-icin
Hamilelikte Çatlakları Önlemek İçin Zeytinyağı

Her derde deva zeytinyağı çatlak önlemede cildi yumuşatarak ve nemlendirerek önlem alır.

Kakao Yağı

hamilelikte-catlaklari-onlemek-icin

Karın çatlaklarını önlerken nefis kokusuyla da başınızı döndürecek

Jojoba Yağı

hamilelikte-catlaklari-onlemek-icin
Karın Çatlakları İçin

Badem yağı çatlak önlemede bire birdir. Ancak fazla kullanılması tüylenmeye sebep olabilir.

Hindistan Cevizi Yağı

Saç yüz bakımında olduğu gibi onu da karın bacak göğüs gibi çatlamaya müsait yerlere kullanabilirsiniz.

UYARI : Hastalıkları tedavi etmek, 1219 sayılı Kanunu’na göre sadece hekimlerimizin görevidir. Bu sitede yer alan bilgiler sağlıklı yaşama tavsiye niteliğindedir. Tedavi veya doktor tedavisi yerine geçmez. Adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra kullanmanız tavsiye edilir. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

Nasıl Yapılır?

65 Paylaşımlar