Doğal Ürünlerle Selülite Kesin Çözüm

Halk dilinde portakal kabuğu gibi deri olarak adlandırılan selülitler cildinizi buruşuk bir görünüm kazandırır. Selülit nedir diye soracak olursak vücuttaki biriken yağların, dokular üzerinde baskı uygulayarak farklı bir görünüm kazanmasıdır. Ciddi bir sağlık sorunu olmasa da selülitleri hoş olmayan bir görüntüye sebep olduğundan bu durumdan kurtulmak izteyenlere bazı yağların kullanımı ile doğal ürünlerle selülite kesin çözüm önerilebilir.

Doğal Ürünlerle Selülite Kesin Çözüm Önerileri

1 Greyfurt Yağı

Greyfurt yağı selülitler için etkili yağlar arasındadır. Deri altındaki toksinleri dışarı atar ve yağ birikimini engeller. Aynı zamanda kan dolaşımını iyileştirmektedir.Grayfurt yağı güneş ışınlarına karşı duyarlıdır ve bu sebeple greyfurt yağı sürdükten sonra dışarı çıkılmaması gerekir.

2 Narenciye Yağı

Limon, portakal, mandalina esanslı yağlar kan dolaşımını arttırdığı için selülit tedavisinde kullanılmaktadır. Yağ kaybı için masaj salonlarında kullanılan yağlardandır.

3 Biberiye Yağı

Biberiye yağının vücutta ve deride bulunan fazla suyu uzaklaştırma etkisi vardır. Aynı zamanda kan dolaşımını da hızlandırmaktadır. Dolaşım sistemini de uyararak selülit tedavisinde etkili yağlar arasında yer alır.

4 Ardıç Yağı

Ardıç yağı diüretik etkisi ve detoksifikasyon etkisi ile selülit tedavisinde ve aynı zamanda kilo verdikten sonra oluşan esneklik izlerini de yok etmekte etkilidir.

5 Adaçayı Yağı

Kırışıklar ve sivilceler için popüler yağlardan olan adaçayı yağı, selülitler için en kullanılabilecek yağlardandır.

6 Rezene Yağı

Yağı Toksinlerin vücuttan atılması için kullanılabilecek etkili yağlar arasında yer alır.

7 Tarçın Yağı

Tarçın yağı lenfatik sistemi uyarır ve kan dolaşımını arttırır.Bu sayede toksinleri dışarı atmada etkilidir.Piyasada fiyatı çok pahalı olduğu için imkanınız varsa alın yoksa çayını da içmenizi öneriyoruz.

8 Selvi Yağı

Selvi yağı zayıf bağ dokusunu güçlendirerek selülit oluşumunu en aza indirir.

9 Limon Yağı

Limon otu yağı, vücut içindeki fazlalık suyu ve toksinleri uzaklaştırır. Bu sayede de selülitlerin giderilmesine yardımcı olur.

10 Kekik Yağı

Kekik yağı zararlı toksinleri vücuttan atar, hormonların dengelenmesine yardımcı olur ve kan dolaşımını hızlandırır ve selülitlerin giderilmesine yardımcı olur. Selülitleri gidermek ve yok etmek için bu yağları kullanırken masaj yaparak uygulayabilir, fırça yardımıyla sürebilir veya duştan önce sürebilirsiniz.Yağları kullanmadan önce bire bir oranında zeytin yağı ile karıştırarak uygulayın.

Masaj Yağı Karışımı Örneği

Karışım 1:

14 damla ardıç, 10 damla limon 6 damla keklik karıştırın.

Karışım 2:

8 damla rezene, 10 damla limon 12 damla greyfurt karıştırın.

Karışım 3:

10 damla fesleğen, 8 damla kekik 12 damla greyfurt karıştırın. Selülit bir anda kaybolamayacağı için sabırlı davranmalı ve kullanımın sürekliliği sağlanmalıdır. Bir anda etki etsin diye fazla miktarlarda bir anda kullanılmamalıdır. Günde bir kere uygulamak yeterli olacaktır. Hamileler ve özel politika gerektiren sağlık sorunu olan insanların kullanmadan önce mutlaka doktoruna danışması gerekmektedir. UYARI : Hastalıkları tedavi etmek, 1219 sayılı Kanunu’na göre sadece hekimlerimizin görevidir. Bu sitede yer alan bilgiler sağlıklı yaşama tavsiye niteliğindedir. Tedavi veya doktor tedavisi yerine geçmez. Adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra kullanmanız tavsiye edilir. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır. Nasıl Yapılır?
37 Paylaşımlar