Kolesterole Karşı Yedi Öneri

Yüksek kolesterolün kalp hastalıklarına etkisi oldukça büyük. Dünyanın her yanında olduğu gibi ülkemizde de kalp hastalığı oldukça yaygın. LDL olarak bilinen ve kötü kolesterol olarak lanse edilen kolesterol yapılan araştırmalara göre kalp hastalıklarının en önemli sebebi olarak görülmektedir. Kalp sağlığını korumak için hareketli bir yaşam tarzı benimsenmeli ve kolesterolün kontrol altında tutulması gerekmektedir. Kolesterolü kotrol altında tutabilmek için de kolesterole karşı yedi öneri ile sizlerleyiz.

Kolesterole Karşı Yedi Öneri

Günümüzde hareketsiz yaşamdan kaynaklanan ve en önemli sağlık sorunlarından biri haline gelen yüksek kolesterole karşı yedi farklı ürünü kullanarak beslenme düzenini sıralarsak:

1. Sebze ve Meyve Tüketin

kolesterole-karsi-yedi-oneri
Kolesterole Karşı Yedi Öneri

Günde beş porsiyon meyve ve sebze tüketilmelidir. Sebze ve meyveler antioksidan madde içermektedirler ve bu antioksidan maddeler de kolesterolü düşürücü etkiye sahiptirler. Sebze ve meyveyi tüketirken mevsimine özgü olmasına dikkat edilmelidir. Yenilecek olan sebzelerin limon ve sirke ile tatlandırılmaları, tuz kullanılmaması önemlidir.

2. Kızartmalardan Uzak Durun

Yağlı gıdalardan uzak durulmalı, et yağsız tercih edilmeli, tavuk etinde deri mutlaka ayıklanmalıdır. Trans yağ asitleri en zararlı yağ sınıfına girmektedir. Trans yağlar özellikle kızartmalarda ve hazır gıdalarda bulunmaktadır. O sebeple hazır gıdalardan ve kızartmalardan uzak durulmalıdır. Ayrıca doymuş yağlardan olan margarin ve margarinle yapılan yiyeceklerden de uzak durmakta fayda vardır.

3. Kalp Dostu Zeytinyağı

kolesterole-karsi-yedi-oneri
Zeytinyağı

Isıya karşı dayanıklı olan ve trans yağa dönüşmeyen en sağlıklı yağ zeytinyağıdır. Kızartma dahil her türlü yemek yaparken zeytinyağı kullanılabilir. Diğer bir sağlıklı yağ ise kanola yağıdır. Kanola yağı da yemeklerde rahatlıkla kullanılabilir bir yağdır. Keten tohumu yağı ise son zamanlarda popüler olmaya başlayan bir yağ. Bu yağın kolesterolü düşürme etkisi oldukça yüksektir. Keten tohumu yağı yemek yapımında kullanılmaz. Direkt kullanılır ya da salatalara konularak tüketilmelidir.

4. Sarımsağı Eksik Etmeyin

Sarımsak kötü kolesterolün düşmesini ve iyi kolesterolün artmasını sağlayan bir yiyecek olduğundan sofradan sarımsak eksik edilmemelidir. Sarımsak kan sulandırıp tansiyonu düşürme özelliğine sahiptir. Bu sebeple çokça sarımsak tüketen toplumlarda kalp hastalığı oranı azdır. Her türlü yemeğe, salataya sarımsak katarak tüketilebilir.

5. Tahıl Tüketimini Arttırın

kolesterole-karsi-yedi-oneri
Tahıllar

B vitamini ve demir açısından zengin olan mercimek, nohut, fasulye, bezelye gibi tahıl grubu besinlerini fazlaca tüketmek gerekir. Böylece zengin lif yapısı olan bu besinlerle kolesterolü de düşürmeye yardımcı oluruz.

6. Yulaf ya da Arpa Kepeği Tüketin

Çözülebilir liften çok zengin olan yulaf ve arpa kepeği kalp ve damarları korur. Kolesterol emilimini düşüren bu iki gıda kefirle karıştırılarak tüketilebilir.

7. Ara Öğünlerde İşlenmemiş Kuruyemiş

Ara öğünlerde işlenmemiş kuru yemiş tüketilmelidir. Günde  1 avuç kadar işlenmemiş ceviz, badem, fındık ya da fıstık tüketilmelidir. Böylece kolesterol dengesinde yardımcı oluruz.

Her Derde Deva Kırmızı Pancar – LBHABER Kırmızı Pancarın Faydaları

UYARI : Hastalıkları tedavi etmek, 1219 sayılı Kanunu’na göre sadece hekimlerimizin görevidir. Bu sitede yer alan bilgiler sağlıklı yaşama tavsiye niteliğindedir. Tedavi veya doktor tedavisi yerine geçmez. Adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra kullanmanız tavsiye edilir. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

Her Derde Deva Kırmızı Pancar

Nasıl Yapılır?

1 Paylaşımlar