Kekiğin Faydaları

Kekik, sağlık için pek çok faydası bulunan şifalı bir bitkidir. Kırmızı ve beyaz renkli çiçekleri olan kekiğin faydaları saymakla bitmez, kansere karşı koruyucudur, kan şekerini düzenler ve idrar söktürücüdür. İçeriğinde pek çok faydalı vitamin ve mineral bulunur. Bu bitki potasyum, demir, magnezyum, selenyum ve kalsiyum açısından çok zengindir ve ayrıca bol miktarda A, C, K ve E vitaminleri içerir. Bu bitkinin yağı, suyu, çiçekleri ve yaprakları şifa amacıyla kullanılabilir. Ancak aşırı kekik tüketmek ciddi sağlık sorunlarına neden olabilirBu nedenle kekik kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışınız.

Kekiğin Faydaları

Kekik, doğada kendiliğinden yetişen şifalı bitkidir. Pek çok yemekte baharat olarak kullanılan kekiğin kendine has bir kokusu bulunmaktadır. Kekiğin çiçekleri ve yaprakları ilaç yapımında da kullanılmaktadır. Ayrıca parfüm ve diş macununda da kekik bulunmaktadır.

Kekik Nasıl Kullanılır

Kekik daha çok baharat olarak yemeklerde kullanılır ve çay olarak demlenerek içilir.

Kekiğin Faydaları

Kolesterol seviyelerini düşürür ve dengeler. Aynı zamanda kalp sağlığını korur. Yüksek tansiyonun olumsuz etkilerini azaltır. Kişinin Kalp Krizi de dahil olmak üzere çoğu kalp rahatsızlığına yakalanma riskini azaltır. Özellikle düşük tansiyon hastalarında kan basıncını dengeleyerek halsizlik ve aniden yere düşme gibi semptomları giderir.

Kekik Kansere Karşı Koruyucudur

Kolon Kanseri başta olmak üzere pek çok kanser çeşidine karşı kişiyi korur ve kanser hücrelerinin daha geniş alanlara yayılmasını engeller. 

Kekik Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

A ve C vitaminleri bakımından eşsiz bir kaynak olan kekik bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle soğuk havalarda grip ve nezle gibi solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanmayı önler. Vücudumuzdaki beyaz kan hücrelerinin oluşumunu hızlandırarak, hastalıklara karşı bizi korur.

Göz Sağlığına İyi Gelir

A vitamini açısından zengin bir yapıya sahip olan kekik, özellikle A vitamini eksikliğine bağlı olan gece körlüğüne karşı koruma sağlar. Pek çok göz rahatsızlıklarının önlenmesine de katkıda bulunur.

Solunum Yolu Rahatsızlıklarına iyi Gelir

Bağışıklık sistemini güçlendirerek bronşit ve öksürük gibi solunum yolu rahatsızlıklarını doğal bir şekilde tedavi eder. Boğaz ağrılarını dindiren kekik çayı, akut bronşit semptomlarını hafiflettiği için hekimler tarafından da tavsiye edilmektedir.

Ayrıca Kekiğin Faydaları nı sıralayacak olursak

  • Ciltte ağrıyan bölgeye uygulanan kekik yağı, ağrı ve acıyı hafifletir.
  • Daha sağlıklı bir uyku çekmenize olanak tanır.
  • Kişinin kilo vermesine yardımcı olur.
  • Alzhemeir ve Parkinson gibi rahatsızlıklara karşı beyni korur.
  • Omega 3 yağ asidi seviyesini yükselterek, beyin sağlığına katkı yapar
  • Depresyonun tedavisinde kekikten yararlanılabilir.
  • İdrar söktürücüdür
  • Böcek ısırıklarını tedavi eder.
  • Bileşenlerinde yer alan demir sayesinde kas ve kemik gelişimini destekler

Yemeklerde düzenli olarak az miktarda kekik kullanmak Diyabet, Astim, Bronşit, Zatürre, Kanser, Kolesterol, Romatizma, Kansızlık, Soğuk algınlığı ve mantar gibi hastalıkların gelişmesini engellediği bilinmektedir.

Özellikle, hamilelerin, emziren annelerin, kan basıncı (hipertansiyon) sorunu yaşayanların ve 18 yaş altındakilerin kekik tüketiminden kaçınmaları gerekir. Kekik çayı hamilelerde düşüğe, ve hipertansiyona neden olabilir. 

UYARI : Hastalıkları tedavi etmek, 1219 sayılı Kanunu’na göre sadece hekimlerimizin görevidir. Bu sitede yer alan bilgiler sağlıklı yaşama tavsiye niteliğindedir. Tedavi veya doktor tedavisi yerine geçmez. Adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra kullanmanız tavsiye edilir. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

Nasıl Yapılır?

Kaynak

298 Paylaşımlar