Hayat Kurtaracak Bilgiler

Umarım  kuduz bir  köpekle karşılaşmaz, bir yılanla burun buruna gelmez, açık bir denizde kaybolmazsınız. Olur da bu  ve benzeri  durumlarla karşı  karşıya kalırsanız hayatta kalmak için yapmanız ve bilmeniz gereken hareketleri derledik ve sizler için yazdık.


Açık Denizdeyseniz

Denizin ortasında hayatta kalmanıza yardımcı olacak üç şey yemek, su ve sıcaklıktır.

  1. Denizde yiyecek var, sadece onu almalısın . 1942’de İngiliz bir denizci denizde 133 gün geçirdi, çünkü el feneri tellerini kullanarak bir çubuk yaptı. Bazı malzemeleriniz varsa, aynısını yapın. Kullanabileceğiniz hiçbir şey yoksa, bir bez parçası kullanmak işinize yarayacaktır. Suya koyun ve deniz yosunu ve plankton yakalamaya çalışın.
  2. Tatlı su elde etmek için bir damıtma makinesi yapın . İki kaptan (küçük olanı ve büyük olanı) ve bir plastik torbadan oluşur. Büyük kaptaki deniz suyu buharlaşacak, plastik onu koruyacak ve su küçük kapta  yoğunlaşacaktır.
  3. Sıcak çarpması açlıktan çok daha hızlı öldürebilir . Ayrıca, güneş ışığı su yüzeyinden yansıtır ve retinaya zarar verir. Giysilerinden parçalar koparın, kafanızı ve gözlerinizi örtün.

Çölde Kaybolursanız

  • Geceleri seyahat etmeyi dene . Gece boyunca sıcaklık 35 dereceye kadar düşebilir. Gece seyahat etmek, sıcak çarpması ve susuz kalma riskini azaltır. Bu strateji, gün içerisinde su tasarrufu yapmanıza yardımcı olabilir.
  • Birçok insan kaktüslerin içinde su olduğunu düşünüyor . Aslında, içlerinde zehirli maddeler  içerirler . İçersen, ölürsün. Çöllerde, çok derin olmayan yer altı kaynaklarında su bulunabilir.


Bir Binanın Altında Veya Mağarada Sıkışıp Kalırsanız

Enkaz altında sıkışıp kalırsanız, şu anda sahip olduğunuz en değerli kaynak havadır. Yani, onu boşa harcamamak için, ne yapacağınızı bilmek zorundasınız.

  1. Nefesinizi derinden, ama çok yavaşça nefes verin . Kibrit veya çakmak kullanmayın. Yangın oksijen miktarını azaltır.
  2. Bağırmayın . Çığlık paniği artıracaktır, böylece kalbiniz daha hızlı yıpranacaktır ve daha hızlı nefes almanız gerekecektir.
  3. Gömleğinizi çıkarın ve başınızı onunla sarın . Yüzünüze toz bulaşırsa sizi boğulmaktan koruyacaktır.

Vahşi Bir Köpek Veya Bir Kurt Görürseniz

Bir kurt sizi fark ederse, göz temasını korurken yavaşça geri adım atmanız gerekir  .

  • Arkanı dönme ve kaçma . Kaçmak ve provoke etmedikçe yalnız bir kurt sana saldırmayacak.
  • Vahşi hayvanı korkutmak için olabildiğince yüksek sesle çığlık at ve agresif davran. Yüksek sesle konuş bu onu korkutacaktır. Ve yavaşça geriye doğru yürümeye devam et.
  • Bir kurt ya da vahşi köpekle karşılaşmaya yetecek kadar şanssız olursanız, onların etrafını sarmasına izin vermeyin . Bir ağaca yaklaşın ve onu tırmanmaya çalışın.


Su Geçirmez Kibritler Yapın

Herhangi bir iklimde hayatta kalmak için ateş çok önemlidir, ancak kibrit veya çakmak ıslanabilir, bu yüzden onları su geçirmez hale getirmelisiniz. Bunu yapmak için, kibritlerin uçlarına şeffaf oje sürün  ve kurumasını bekleyin.

Zehirli Yılan Tarafından Isırıldıysanız


Zehirli yılan tarafından ısırıldıktan hemen sonra, ısırılan nokta çok acı çeker. Kan rengi koyu kırmızıya hatta maviye dönüşebilir. Bundan sonra, ısırılan nokta şişer ve diğer semptomlar ortaya çıkar: baş ağrısı, bulanık görme, kekeleme, mide bulantısı, ateş.

Ne yapmalı: Doktorlar zehiri dışarı atmayı önermiyorlar, çünkü ağzınızda küçük yaralar olabilir. Onların arasından zehir, kanınıza girebilir. Fakat hastaneden uzaksanız başka seçenek yoktur. Isırıldıktan sonra zehiri 1-2 saniyede vücudunuzdan dışarı atmanız gerekir , zehiri hemen tükürüp ağzınızı yıkayın.
Isırmayın ya da üzerine bir bandaj koymayın: Zehir tek bir yerde yoğunlaşırsa, bu nekroza yol açabilir. Kan dökülmesine izin verin . Bununla birlikte bazı zehirler dışarı akacaktır.

Isırık Çeşidini Tanıyın

Isırılmış iseniz, yarayı ılık suda sabunla yıkayınız. Hayvan aşılanmış olsa bile, bazı enfeksiyonlarınız olabilir.

  • Eğer kuduz bir hayvan tarafından ısırılırsanız, yara uzun süre kanar ; bundan sonra kırmızı ve şişmiş olur . Daha sonra, kötü bir şekilde kaşındırır, ateşiniz artmaya başlar ve sinirli olursunuz.

Kuduzlar 4-7 gün içinde ölüme yol açar. Bu yüzden hastaneyi gitmek ve 1-3 gün aşılanmak çok içinde aşı yaptırmak gerekir.


 

S.O.S Doğru Şekilde Nasıl Yapılır

Tehlikede iseniz ve herhangi bir iletişim aracınız yoksa, SOS’un doğru şekilde nasıl sinyal verileceğini bilmelisiniz.

  • SOS sinyali şu şekilde görünür ve şöyle görünür : 3 kısa yanıp sönme (veya ses), sonra 3 uzun olanlar ve 3 kısa olanlar tekrar (…. _ _ _…).
  • Sinyalden sonra üç saniye bekleyin ve tekrarlayın . 3 yanıp sönen ışık (ya da üç ıslık) alırsanız, kurtarma yönünüze yönelirsiniz demektir.

Hayatınızı Kurtarabilecek Şeyler

Küçük bir kutu al ve bu gerekli şeyleri içerisine koy: birkaç kibrit , bir kibrit kutusu parçası, bir grup yardımcısı, bir alüminyum folyo parçası, bir tıraş bıçağı, bir olta kancası, bir antibiyotik hapı, küçük bir mum, bir iplik, bir Koli bandı ve ıslak mendil parçası.

Her Türlü Yarayı Dikmeyi Öğrenmeli


İyi bir dikiş, kanamayı durdurmanıza, yarayı kapatmanıza, bir enfeksiyonu önlemenize ve birisinin hayatını kurtarmanıza yardımcı olabilir . İşte bu yüzden acil durumdaki en önemli becerilerden biri budur.

Islak Odun Üzerinde Ateş Yakmak

Bu teknik İsveç ateşi olarak adlandırılır . Kütüğü dikey olarak yerleştirin, olabildiğince derin yıldız şeklinde bir kesim yapın. Biraz kuru ot koyun ve içine yapıştırıp, kütüğü ateşe verin.

  • Log, ateşi çok çabuk yakalar ve ağacın boyutu veya türü ne olursa olsun, 2-5 saat arasında yanabilir.

Balık Tuzağı Kurmak

Yiyecek arayan balıklar geceleri kıyıya yakın yüzebilir veya sığ sulara gidebilirler. Yani, eğer kaybolursanız, bir balık tuzağını nasıl yapacağını ve biraz yiyecek almayı bilmek önemlidir.

  • “Girdap” tipi tuzak, kayalar ve kütüklerle yapılır. Bir gece bu tuzağa bir sürü balık girebilir ve balıkların dışarı çıkması çok zordur. Balıkları yakalamak için çıkışı kapatın ve suya sıçratın. Çıplak ellerinizle bile bu tuzaklarda balık yakalayabilirsiniz.

 

75 Paylaşımlar