Elektrikli Aletler Nasıl Kullanılmalı?

Elektrikli Ev Aletlerini Güvenli Kullanımı İçin Nelere Dikkat Etmeliyiz?


  1. Evimize alacağımız elektrikli aletlerin mutlaka standartlara uygun olmasına dikkat etmeliyiz.
  2. Elektrikli cihazlarımızı üreticinin talimatlarına göre kullanmalıyız ve amaçlarının dışında kullanmamalıyız. Ütü ile saç düzleştirme gibi, amacı dışında her kullanım bize tehlike ve kaza olarak geri döner. Ölümle bile sonuçlanabilecek durumlara sebep olur.
  3. Eğer evde sürekli şalter atıyorsa evdeki elektrik tesisatı mutlaka bir yetkili elektrikçiye kontrol ettirilip gerekli kısımlar yenilemeli ve önlemlerimizi almalıyız.
  4. Elektrik kablolarını halıların altına, koltukların arkasına saklamamalıyız ki kablolarda herhangi bir yıpranma varsa görebilelim.
  5. Evdeki tesisatımızın kullanacağımız elektrikli aletlerin tümünü karşılayıp karşılamayacağını mutlaka kontrol ettirmeliyiz.
  6. Kaçak akım rölesi olmalıdır ki herhangi bir elektrik kaçağında sigortaları attırsın. Eğer sigortalar atmasa çarpılmalar sonucu ağır yaralanmalara hatta ölüme sebep olunur.
  7. Tüm elektrik düğmelerinin her zaman sağlam olduğuna dikkat etmeliyiz.
  8. Evde küçük çocuk varsa elektrik prizlerine çocuk kilidi yaptırmalıyız.
  9. Elektrikli battaniye kullananlar sürekli fişi takılı bırakmamalı. Gece yatmadan önce yarım saat takılı kalması yeterlidir. Yatarken mutlaka kapatmalı. Üretici firmanın kullanım talimatına göre kullanılmalı.
  10. Elektrik kaynaklı bir yangın oluşursa şalter kapatılmalı ve İTFAİYE ye haber verilmeli. yangın bizim söndürebileceğimiz şekilde yani yeni başlangıç aşamasında ise şalteri kapatıp iftaiye’ye haber verdikten sonra evimizde bulunan yangın söndürme tüpü ile söndürebiliriz. Önemli olan önce can güvenliğidir. Müdahale ederken bizim ve sevdiklerimizin hayatını tehlikeye sokmamalıyız.

Elektrikli Isıtıcılar Kullanılırken:

  • Elektrikli ısıtıcılar mutlaka çocukların ulaşamayacağı şekilde yerleştirilmelidir.
  • Devrilme ihtimaline karşı önlem alınmalı ve sabitlenmelidir.
  • Eşyaların çok yakınına konulmamalıdır.
  • Elektrikli ısıtıcıların termostatlı olanları tercih edilmelidir.
  • Çamaşırlar kurutulmak üzere elektrikli ısıtıcıların üzerine kesinlikle asılmamalıdır.
0 Paylaşımlar